Artikel laten voorlezen

Koersverliezen beperkt houden. Behoud van vermogen op de eerste plaats zetten. Noteer dit. Er zijn drama’s op komst.

BTC/EUR op uurbasis vanaf 26 augustus 2022

BTC/EUR op uurbasis vanaf 26 augustus 2022

Rendementen uit verleden bieden geen garantie op toekomstige resultaten. Het is ook noodzakelijk om te melden dat voorspellingen die in het verleden uitkwamen, geen zekerheid garanderen bij nieuwe voorspellingen. De voorspelling vandaag gaat over het risico van naderende koersdrama’s.

Het is altijd handig om eerst terug te kijken en daarna vooruit te blikken. Op 31 augustus jongstleden  werd een technische analyse geschreven getiteld ‘Crypto drama onderweg’. Deze waarschuwing is niet nieuw. Op 3 juni dit jaar werden al aanwijzingen gesignaleerd voor de prijsdalingen in de crypto-markten. Er gaat nooit een bel wanneer een top of bodem wordt gemaakt. Gemakkelijk is afwachten of de beurskoers een vorige top of bodem passeert. Wanneer zulke grenzen worden overschreden komen de marktpartijen in actie, omdat dan de richting van de trend duidelijker wordt.

GALAPAGOS vanaf mei 2005 (log-schaal)

GALAPAGOS vanaf mei 2005 (log-schaal)

Over de trend in het aandeel Galapagos is in deze technische analyse blog afgelopen jaren al veelvuldig verslag uitgebracht. Zo werd op 27 juni dit jaar op basis van een dalende trend vanaf de top in 2020 rekening gehouden met een vorm van wederopstanding. Bij een beurskoers rond € 54,70 werd de speculatieve gedachte omtrent een rally naar € 64 gepubliceerd. Op 7 april jl. werd intraday een hoogste notering opgemaakt bij € 66,28. Vervolgens is de beurskoers van Galapagos weer teruggevallen naar de meerjarige stijgende steunlijn van het meerjarige stijgende trendkanaal. Langetermijn beleggers kunnen dus een ‘buy the dip’-beleid uitvoeren rond € 50. Belangrijk is om bij aankoop al te hebben nagedacht voor een ‘exit’-moment of ‘exit’-argument. Denk hierbij aan het moment, waarop ‘The Trend is Your Friend’ verandert in ‘Der Trend ist mir Fremd’ (lees: trendbreuk)

RECTICEL op weekbasis vanaf januari 2020

De technische analyse, de chartisten en trendvolgers focussen zich idealiter op de richting van de trend in plaats van de informatie die verklaart waarom de trend gaande is of afbreekt. Kort samengevat kost het gewoon heel veel tijd om grondig onderzoek te doen naar de pro- en contra redenen voor wel of geen investeringbesluit. Het aandeel Recticel heeft medio juni haar stijgende trendkanaal aan de onderzijde verlaten. Soms gaan veranderingen in de richting van de trend zo snel, dat er geen tijd is voor grondig (fundamenteel) onderzoek voor een solide verklaring. De aanhoudende verkoopdruk in het aandeel Rectical moet bestaande aandeelhouders de wenkbrauwen doen fronsen. Wat is er aan de hand? Moet ik mij zorgen maken. Charttechnische analyse houdt nu rekening met een halvering van de beurswaardering.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart