Grafieken prikkelen het beleggersbrein de afweging te maken tussen kansen en risico’s. Die prikkel is er opnieuw.

TESLA Inc. (TSLA) op uurbasis vanaf 4 augustus 2021 jongsleden

TESLA Inc. (TSLA) op uurbasis vanaf 4 augustus 2021 jongsleden

In de blog vorige week dinsdag 26 oktober jl. gaf de koersgrafiek aanleiding om een eindejaarsspurt van Tesla als mogelijkheid onder de aandacht te brengen. Een opwaartse koersuitbraak in de maandgrafiek, de aantrekkende relatieve kracht ten opzichte van de S&P 500 index en een ‘break away gap’ duidde op haast in de markt om te profiteren van de ingezette koersspurt. De beurskoers noteerde $ 1051,24 bij de opmaak van de blog. Het geanalyseerde koersdoel $ 1250 zou relatief snel bereikt kunnen worden. De grafiek op uurbasis vandaag toont de voortgang van de rally bij een beursnotering al boven $ 1240. De hogere bodem rond $ 1146 illustreert waar de vraag weer de overhand kreeg. De koerstop op 1 november jl. bij $ 1209,75 zou nu een verhoogde stop loss grens kunnen zijn ter bescherming van eventueel ingenomen hausseposities.

Bed Bath & Beyond (BBBY) op uurbasis vanaf 4 augustus jongstleden

Bed Bath & Beyond (BBBY) op uurbasis vanaf 4 augustus jongstleden

Het is in het algemeen buitengewoon lastig om als ‘outsider’ grip te krijgen op de onvoorspelbare strapatsen van de zogenaamde ‘meme’-aandelen, zoals het Amerikaanse aandeel Bed Bath & Beyond Inc. (BBBY). Vorige week bedroeg de beurskoers nog ca. $ 14. Gisteren (3 november 2021) opende de beurskoers boven $ 25. Grip op opwaartse kansen ontstaat wanneer de beurskoers een reeks koerstoppen opwaarts passeert. Dit is vanaf de eerste handelsdag deze maand in het ‘BBBY’-aandeel zichtbaar. Op 2 november werd de verbetering nog duidelijker zichtbaar. Tussen $ 22,14 en $ 18,00 toont de grafiek een leemte (‘gap’). Doorgaans worden zulke koersgaten naderhand weer opgevuld. Met die wetenschap is de extreme beweging gisteren (hoog $ 25,72 – laag $ 19,20) geen verrassing. Koersgaten geven dus een stille hint, maar reken niet op de 100% garantie op een ‘gap fill’.

Sino-Global Shipping America Ltd (SINO) op weekbasis vanaf november 20211

Sino-Global Shipping America Ltd (SINO) op weekbasis vanaf november 20211

Het aandeel Sino-Global Shipping America, Ltd (SINO) is genoteerd aan de Nasdaq-100 index en trekt de technische aandacht. Hoewel deze handelsweek nog niet helemaal voorbij is, toont de grafiek op basis van wekelijkse koersdata nu een uitbraakpoging bij $ 3,47 boven de koerstoppen van de afgelopen maanden. Denk hierbij aan een viertal koerstoppen bij $ 3,40 – $ 3,3173 – $ 3,32 en $ 3,33. De grap is dat de aandelenkoers begin dit jaar en eind 2016 een explosieve koersstijging heeft laten zien. Het is niet met zekerheid te zeggen of een nieuwe spectaculaire stijging aanstaande is. Maar nu er een hogere bodem in oktober zichtbaar wordt ga je wel denken in termen van kansen en risico’s.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart