Heeft u ook gekeken naar het LYNX Beleggersdebat 2022 gisteren? Drie experttips verdienen een technische nadruk.

Volkswagen AG op maandbasis vanaf 2002

Volkswagen AG op maandbasis vanaf 2002

In het LYNX Beleggersdebat 2022 gaven gisteren acht beleggingsexperts hun visie en tip voor het jaar 2022. In het debat werden door een aantal experts zowel fundamentele als technische argumenten ingezet om de tips kracht bij te zetten. Eén van de getipte aandelen blijkt het aandeel Volkswagen. Vanuit een meerjarig perspectief is dit benoemde ‘value’-aandeel in technische zin interessant vanwege een bullish vlagpatroon in 2021. Na een bijna loodrechte stijging vorig jaar (aangeduid als vlaggenmast) wappert de beurskoers maandenlang richtingloos zijwaarts. Volgens de technische theorie komen zulke vlagformaties halverwege trends vaak voor. Gelet op de uitbraak boven de koerstop van 2015 zou de weg omhoog uiteindelijk hervat moeten worden.

VanEck Vectors Gold Miners UCITS ETF (GDX) op maandbasis

VanEck Vectors Gold Miners UCITS ETF (GDX) op maandbasis

Een andere beleggingstip betreft de VanEck Gold Miners ETF (GDX). Het edele metaal goud heeft de reputatie een goede bescherming te bieden tegen inflatie en zou gelet op de toenemende angst voor geldontwaarding een interessante tip kunnen zijn. De GDX UCITS ETF is in londen genoteerd en ‘AFM Compliant’, maar de grafiek in deze technische analyse blog is de Amerikaanse goudtracker in US dollars. De grafiek toont een interessante koershistorie, waarbij in de afgelopen jaren een stijgend trendkanaal kan worden getekend op basis van parallel aan elkaar verlopende steun- en weerstandlijnen. Nu noteert dit beleggingsinstrument nabij de meerjarige stijgende steunlijn op maandbasis, waarbij er genoeg opwaarts koerspotentieel benut kan worden in 2022.

OCI vanaf 2018 op maandbasis + relatieve sterkte t.o.v. AMX-index

OCI vanaf 2018 op maandbasis + relatieve sterkte t.o.v. AMX-index

Een andere interessante aandelentip in het LYNX Beleggersdebat 2022 is het aandeel midkap-aandeel OCI. De maandgrafiek toont een stijgend trendkanaal, waarbij eind 2022 een beurskoers rond € 40 haalbaar is bij een gestage voortzetting van de bestaande opmars. Opvallend is de sterke stijging in de maand september vorig jaar gevolgd door drie opeenvolgende verliesgevende maanden. Dit continuatiepatroon, aangeduid als ‘rising three methods’-formatie, krijgt op dit moment de vorm die aansluit bij de positieve fundamentele analyse. Daarnaast blijkt in de afgelopen 12 maanden de koersprestaties van OCI sterker dan die van de AMX-index.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart