Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Koersgrafieken voorspellen niets, maar tonen wel wanneer beleggers plotseling ontvlammen in hun marktgedrag.

VanEck Uranium+Nuclear Energy ETF (NLR) + 40-weeks gemiddelde

VanEck Uranium+Nuclear Energy ETF (NLR) + 40-weeks gemiddeldeBeleggen in schone energie wordt een almaar belangrijker thema. Voorstanders van kernenergie gebruiken dit argument om investeerders aan te trekken. Voorstanders van stijgende trends proberen de koersgrafieken ook zo schoon mogelijk te gebruiken. Het stijgende 40-weeks koersgemiddelde dat samenhangt met de toepassing van het populaire 200-daags koersgemiddelde – met het oog op de langetermijneffecten – geldt dit hele jaar al als een positieve graadmeter. Beleggers kijken dan uit naar een V-vormig koerspatroon in de koersontwikkeling boven het 40-weeks gemiddelde, ter indicatie van een bodem. In de VanEck Uranium + Nuclear Energy ETF (NLR) werd eind juli zo’n bodempatroon zichtbaar. In deze ‘NLR’-ETF loopt de grafiek warm voor nog eens ruim 10% koerswinst dit jaar.

CAMECO Corp. (CCJ)

CAMECO Corp. (CCJ)Cameco Corporation is naar verluid ’s werelds grootste beursgenoteerde uraniumproducent en goed voor ca. 20% van de wereldproductie. Koerspatronen in de grafieken – zoals het bekende hoofdschouderpatroon in de afgelopen maanden – zouden volgens de gangbare theorie vorige maand een dalingsfase voorspellen. Het tegendeel blijkt echter de praktijk en de felle koersstijging toont kenmerken van dekkingsvraag, afkomstig van ‘short’-sellers die op het verkeerde been zijn gezet. Conclusie: wees voorzichtig met voorspellen aan de hand van koerspatronen. Stel regels op, om de mogelijke verliesrisico’s tijdig te herkennen. Het passeren van de rechterschoudertop elimineert het directe ‘meltdown’-risico in de beurskoers van Cameco Corporation.

Energy Fuels Inc. (UUUU)

Energy Fuels Inc. (UUUU)Het koersverloop van Energy Fuels Inc. (UUUU) toonde dit jaar een stijgende trend tot eind juni en een dalende trend t/m eind augustus. In de afgelopen twee maanden is een dubbele bodem tot stand gekomen bij ca. $ 4,35. De stijging boven de dalende weerstandlijn bij $ 5,20 blijkt een eerste aanwijzing voor een technische verbetering. De uitbraak boven de koerstop van juli bij ca. $ 5,65 geldt als bevestiging van de technische verbeterende trend. Het koersdoel laat zich berekenen door de afstand tussen $ 4,35 en $ 5,65 om te klappen naar boven. Er kan dan $ 1,30 worden opgeteld bij $ 5,65 en dan wordt $ 7,00 de denkrichting, met een mogelijk een bonus naar $ 7,50.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart