Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Dreigt er een (gewapend) conflict tussen China en Taiwan? En hoe denken de beleggers hierover?

Taiwan Capitalization Weighted Stock Index (TWII)

Taiwan Capitalization Weighted Stock Index (TWII)

In de afgelopen dagen is overduidelijk geworden dat China de onafhankelijkheid van Taiwan als staat niet erkend. De Westerse media maken melding van een toenemend militair Chinees machtsvertoon en een harde confrontatie dreigt. De aandelenindex in Taiwan lijkt goede notitie te nemen van de toenemende geopolitieke risico’s. Deze zomer blijkt er sprake van een mislukte uitbraakpoging in de Taiwanese beursgraadmeter, hetgeen een negatieve boodschap uitdraagt. Een belangrijker signaal is de recente daling onder de stijgende steunlijn van het driehoekpatroon. De recente herstelpoging oogt als de klassieke terugtestpoging die uiteindelijk lijkt te falen. Dat wil zeggen, de opleving blijkt een kort leven beschoren. Het aanbod heeft haast. Die boodschap moet het Westen goed begrijpen.

Samsung Electronics (005930.KS) vanaf 2020 + 200-daags gemiddelde

Samsung Electronics (005930.KS) vanaf 2020 + 200-daags gemiddelde

Financiële media berichtten vorige week dat het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics als gevolg van stijgende prijzen voor chips in de semiconductorsector het beste kwartaalresultaat in drie jaar heeft weten te realiseren. Het technologieconcern verwacht de operationele winst verder met 28% te verbeteren. Ondanks de fundamenteel positieve berichtgeving gaat er volgens de technische analyse echter iets grondig mis. De beurskoers daalt vrijwel het gehele jaar en er lijkt zelfs een neerwaartse versnellingsfase te zijn ingezet. De technische boodschap is dan ook simpel: luister niet naar wat er gezegd wordt, maar hoe er gehandeld wordt. De uitkomst bepaalt uiteindelijk of er koerswinst of koersverlies wordt gerealiseerd. Het 200-daags gemiddelde is al neerwaarts doorbroken.

Applied Materials (AMAT) vanaf 2020

Applied Materials (AMAT) vanaf 2020

De beurskoers van het Amerikaanse Applied Materials (AMAT) dat wordt beschouwd als de wereldwijde leider in materiaaltechnische oplossingen voor semiconductors lijkt haar beste tijd op de beurs voorlopig achter de rug te hebben. Vanaf begin april is er sprake van een zijwaarts koersverloop met recent steun rond $ 125 en weerstand bij $ 145. In de afgelopen dagen lijkt er sprake van een ‘bear flag’-patroon na de terugval eind september. Dit negatieve continuatiepatroon hint op een neerwaartse uitbraak onder $ 125. In die situatie kan de beurkoers ca. $ 20 dalen en ontstaan er weer koopkansen rond $ 105. Actieve beleggers letten nu dus scherp op de koersontwikkelingen in de zeer nabije toekomst.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart