Artikel laten voorlezen

De ‘Kiss Goodbye’ is een technische aanduiding voor afscheidskus aan een gebroken steunlijn. Tot ziens, Nasdaq?

Alphabet Inc.C (GOOG) op dagbasis vanaf september 2021

aandeel Alphabet | koers Alphabet

Het Amerikaanse cijferseizoen wordt met argusogen bekeken. Gevreesd wordt voor tegenvallende kwartaalcijfers en/of winstwaarschuwingen als gevolg door de wereldwijd stijgende renteniveaus en een (sterk) afkoelende wereldeconomie. Vandaag jagen de tegenvallende bedrijfscijfers in de technologiegiganten Alphabet Inc. (GOOG) en Microsoft Corp. (MSFT) aandeelhouders naar de uitgang. In de koersgrafiek van Alphabet Inc. C. blijktt dit jaar sprake van een dalende trend. Af en toe zijn er oplevingen en/of adempauzes in de verkoopdruk, maar deze herstelpogingen lopen tot nu toe stuk op voormalige correctiebodems. Een overlapping tussen stijgingen en dalingen zoals in de afgelopen weken is te zien getuigt van een correctiefase binnen een trendmatige beweging. Het aandeel Alphabet Inc. zou aan het eind van 2022 zomaar rond $ 80 kunnen noteren.

Microsoft Corp. (MSFT) op dagbasis vanaf september 2021

aandeel microsoft | koers microsoft

Het aandeel Microsoft Corp. (MSFT) kreeg zojuist na opening van de aandelenmarkten in de V.S. net als Alphabet Inc. een fors lagere openingskoers voor de kiezen. Uiteraard rijst de vraag of deze daling tijdelijk is of een nieuwe impuls voor (veel) lagere koersen. Evenwijdig aan elkaar bewegende steun- en weerstandlijnen langs correctiebodems respectievelijk koerstoppen dit jaar gaf 11, 12 en 13 oktober jl. nabij $ 226 nog aanleiding voor koersherstel. Alleen achteraf kan worden vastgesteld of dit herstel genoeg opwaarts koerspotentieel heeft benut of in een vroegtijdig stadium afbreekt. De technische analyse is primair een hulpmiddel om de trend te bepalen. Vervolgens kan de bijhorende tactiek iets vertellen over de voorkeur voor ‘buy the dip’ versus ‘sell the rally’. Traders stellen nu een steunniveau rond $ 220 vast en een weerstandniveau rond $ 250.

Nasdaq-100 vanaf 2000 (log-schaal)

Nasdaq 100

Sinds het dieptepunt in de Nasdaq-100 index begin 2009 is er jarenlang sprake geweest van een stijgende trend. Aan elkaar evenwijdig getrokken steun- en weerstandlijnen langs bodems en toppen tonen een meerjarig positief trendkanaal. De Nasdaq-100 index toont tijdens na de uitbraak van de coronacrisis begin 2020 een succesvolle test van de stijgende steunlijn die de bodems van 2009 en 2018 met elkaar verbindt. Deze zomer (medio juni jl.) werd deze steunlijn opnieuw succesvol getest, zo blijkt de herstelbeweging in de maanden juli en augustus. Deze meerjarige steunlijn blijkt vorige maand gesneuveld. De herstelbeweging deze maand zou heel goed een afscheidskus aan de meerjarige  ‘bull’markt kunnen zijn. Dat wil zeggen, zolang de Nasdaq-100 index onder 11.800 noteert.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart