Fervente kijkers focussen vandaag op het beeldscherm om naar Netflix te kijken. Het koersverloop lijkt op een spannende trailer.

Netflix verliest ruim 30% en test bodem uit 2019

NETFLIX Inc. (NFLX) verliest ruim 30% en test bodem uit 2019 | TA Loef

In de technische analyse blog van 29 maart jongstleden was de tekst in de aanhef bedoeld als een trailer om de aandacht onder aandelenbeleggers in Netflix (NFLX) te trekken. De titel luidde: ‘Netflix naar $ 180 ???’ De beurskoers sloot kort na publicatie op 29 maart jongstleden de handelsdag af op $ 391,82, hetgeen de hoogste slotkoers was sinds eind februari dit jaar. De koersgrafiek leek echter op een rampfilm met een slechte afloop. De technische analyse duidde op het risico van nog een keer een halvering van de beurskoers. De vrije val zojuist heeft alweer een derde van beurswaardering gekost ten opzichte van gisteren. De paniekbodem van 26 december 2018 bij $ 231,23 kan voor een vangnet zorgen, maar de getoonde trailer in de blog van 29 maart dit jaar spreekt over $ 180 als koersdoel.

Agfa-Gevaert op weekbasis vanaf 2015

AGFA-GEVAERT op weekbasis vanaf 2015 | TA Loef

Investeerders in het Belgische Agfa-Gevaert kijken nu aan tegen een beurskoers rond € 4,09. Deze notering is ongeveer het midden tussen de hoogste en laagste koersnoteringen sinds het piekniveau eind 2015 bij € 5,44. De beweeglijkheid is groot genoeg om met enig geduld zowel de bovenkant als onderkant van de meerjarige zijwaartse trend te testen. De actuele uitbraak boven de koerstop van begin dit jaar wijst erop dat een weerstandniveau is gepasseerd. Dat opent direct de speculatieve mogelijkheid van hogere beursnoteringen in de loop van dit jaar. De top in 2021 kwam tot stand bij € 4,58. Zodra dit eerste koersdoel wordt gepasseerd ontstaan er rallykansen naar de koerstoppen rond € 4,90. Dit is een scenario zolang Agfa-Gevaert boven € 3,95 blijft noteren.

Danone toont een opwaartse uitbraak via een ‘breakaway gap’

Danone toont een opwaartse uitbraak via een ‘breakaway gap’ | TA Loef

Vanaf medio augustus vorig jaar heeft het aandeel Danone te lijden gehad van verkoopdruk. Aan deze situatie lijkt een einde gekomen. In de eerste plaats werd vorige maand het bodemniveau van 2020 rond € 46,50 succesvol getest. Een tweede positieve feit werd begin deze maand zichtbaar in de vorm van een hogere correctiebodem bij ca. € 49,50. De derde aanwijzing kwam vandaag tot uiting in de grafiek via een ‘breakaway gap’ boven de dalende weerstandlijn. Er is een gat ontstaan tussen de laagste koersnotering vandaag ten opzichte van de hoogste koersnotering gisteren. Klaarblijkelijk werden nog aanwezige ‘short’-posities direct bij opening van de beurshandel vandaag teruggekocht. Boven € 53 mag er gespeculeerd worden over koersherstel naar ca. € 58,5 en daarboven naar € 65.  

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart