Artikel laten voorlezen

Welke aandelen lopen in de komende twee maanden gesmeerd? Enkele grafieken geven al concrete aanwijzingen.

ConocoPhillips (COP) vanaf oktober 2021 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

ConocoPhillips (COP) vanaf oktober 2021 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index | TA Loef

De Amerikaanse energiesector (lees: olie en gas) is tot nu dit jaar met ruim 63% in waarde gestegen en daarmee de sterkst presterende bedrijfssector. In het kader van het gezegde ‘let your profits run’ eist de opwaartse koersuitbraak van het aandeel ConocoPhillips (COP) vorige week de aandacht op.

Het vierde kwartaal is voor aandelenbeleggers volgens beursstatistieken de beste periode voor hausseposities. De koersprestaties van ConocoPhillips ten opzichte van de S&P 500 index blijken tot dusver dit jaar bovengemiddeld (lees: beter dan het beursgemiddelde in Wall Street). Opwaartse koersuitbraken zijn in technisch opzicht doorgaans een teken van kracht. Eind dit jaar kan de beursnotering richting $ 150 bewegen of binnen het trendkanaal minimaal gelijk blijven aan de huidige beurskoers rond $ 130

Exxon Mobil (XOM) vanaf oktober 2021

Exxon Mobil (XOM) vanaf oktober 2021 | TA Loef

Ook het aandeel Exxon Mobil (XOM) blijkt vorige week uitgebroken boven de koerstop van juni dit jaar. Trendextrapolatie duidt op een stijgingspotentieel eind dit jaar richting $ 123. Doorgaans valt de beurskoers na een opwaartse uitbraak terug naar de gepasseerde weerstandszone (= $ 105). Degenen die de recente rally boven $ 105 hebben misgelopen (of misschien rond $ 105 ‘short’-posities zijn aangegaan), krijgen dan de kans om alsnog zaken te doen. Bij een terugval naar $ 105 zou bijna 20% koerswinst in het verschiet liggen, terwijl een stop loss grens bij $ 100 een risico-acceptatie van ca. 5% met zich meebrengt. Bij positieve aannames zou de rendement-/risicoratio groter zijn dan 3:1.

First Solar (FSLR) vanaf 2007

First Solar (FSLR) vanaf 2007 | TA Loef

First Solar is een internationale producent van zonnepanelen, gevestigd in de Verenigde Staten. De beurskoers toont vanaf een dieptepunt in 2012 een stijgend trendkanaal op basis van trendextrapolatie van steun- en evenwijdige weerstandslijnen. Belangrijker zijn echter de horizontale steun- en weerstandslijnen vanwege de ‘vaste prijsniveaus’. Op dit moment tekent zich een nieuwe stijging af na een recente terugtest van een weerstandsniveau rond $ 120. Boven dit uitbraakniveau bestaat de mogelijkheid om in de komende jaren richting $ 300 te stijgen. Wellicht biedt dit vierde kwartaal een mooie hogere springplank bij $ 120 voor hen die investeringen in zonnepanelen een zonnige toekomst toedichten.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart