Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

De stijging van de brandstofprijzen houdt momenteel iedereen bezig. Wat te verwachten?

Brent Crude Oil op weekbasis vanaf eind 2001

Brent Crude Oil op weekbasis vanaf eind 2001

De prijs van een vat West Texas Intermediate Light Sweet Crude Oil (WTI) passeerde vandaag de psychologische $ 80-grens. Deze week blijken de piekniveaus in het WTI-contract uit 2018 gepasseerd. De uitbraak deze week wijst op hogere prijsniveaus. De afgebeelde koersgrafiek van Brent Crude Oil bevestigt de opwaartse ambities op de lange termijn. De meerjarige dalende weerstandslijn langs de koerstoppen na de ‘peak oil’-waardering in 2008 werd al eerder opwaarts gepasseerd. De eerstvolgende weerstand in Brent Crude Oil is de top uit oktober 2018 (= $ 86,74).

Royal Dutch Shell op weekbasis vanaf 2014

Royal Dutch Shell op weekbasis vanaf 2014

Voormalige bodems en toppen zijn een gids voor hen die op zoek zijn naar potentieel toekomstige koersdoelen. Bij het ontstaan van bodems en toppen is er sprake van een rolwisseling tussen vraag en aanbod. Uiteindelijk kan er een winnaar uit de bus en heeft de verliezers niets anders dan een herinnering aan een prijsniveau waar het verkeerde besluit wordt genomen. Het is om deze reden dat het technische koersdoel van het aandeel Royal Dutch Shell kan worden aangewezen bij € 22,50. In de coronacrisis zijn er ongetwijfeld kopers actief geweest rond het bodemniveau uit 2017. De verkoopdruk bij de coronacrash in het eerste kwartaal van 2020 was echter zo dominant, dat de kopers geen schijn van kans hadden. Het enige wat hen restte was geduld. Deze marktpartijen blijven waarschijnlijk rustig afwachten hoe de koersstijging in Royal Dutch Shell zich zal ontwikkelen.

SBM Offshore op weekbasis vanaf 2017

SBM Offshore op weekbasis vanaf 2017

Het aandeel SBM Offshore vereist in de komende tijd extra aandacht. De beurskoers is vanaf het dieptepunt in juli dit jaar zeer krachtig opgelopen. De milde correctiefase vorige maand heeft geresulteerd in een hogere bodem. Deze hogere bodem leunde op de weekslotkoers van 7 mei jongsleden bij € 14,68. De hogere bodem doet speculeren over de mogelijkheid van een opwaartse koersuitbraak boven de meerjarige dalende weerstandslijn. Een koersuitbraak boven € 16 is nodig om de weg vrij te maken voor een koersstijging naar ca. € 18. Dat lijkt ambitieus, maar past wel bij een lange termijnuitbraak. We gaan het volgen dus.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart