Artikel laten voorlezen

Terwijl er veel aandacht is voor een economisch krimpscenario’s verdient oog voor groei natuurlijk ook actieve monitoring

The Mosaic Co. (MOS) vanaf augustus 2018 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

The Mosaic Co. (MOS) vanaf augustus 2018 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

The Mosaic Company (MOS) is de grootste Amerikaanse producent van kalium- en fosfaatmeststoffen. De agrarische industrie staat voor enorme uitdagingen door de gevolgen van klimaatveranderingen. Door droogte worden de oogsten van uiteenlopende gewassen bedreigd en dit is wellicht ook één van de verklaringen voor de relatief sterke koersprestaties van het aandeel. Vanaf de correctiebodem in maart 2020 is sprake van een meerjarig stijgend trendkanaal. De correctiebodem dit jaar in juni is keurig opgevangen bij de parallelsteunlijn die evenwijdig aan de stijgende weerstandlijn beweegt. Het ingezette koersherstel blijkt ook weer sterker dan de koersprestaties van de brede aandelenmarkt (zie roze relatieve sterktelijn t.o.v. S&P 500 index). Het eerste koersdoel bevindt zich nabij $ 80, hetgeen bijna 30% koerspotentieel biedt.

Englobal Corporation (ENG) vanaf augustus 2017 op weekbasis

Englobal Corporation (ENG) vanaf augustus 2017 op weekbasis

Het aan de Nasdaq genoteerde Englobal Corporation (ENG) is een relatief onbekende Amerikaanse dienstverlener met een focus op innovatieve oplossingen voor energiedistributie en -opslag. Het koersverloop kenmerkt zich in de afgelopen jaren door hoge mate van beweeglijkheid. Voor actieve beleggers en traders bieden de grote koersuitslagen mogelijkheden om snel veel geld bij elkaar te speculeren. Na de forse koersdaling vanaf begin 2021 naar begin 2022 (lees: 92% koersdaling!) tekent zich dit jaar een ‘W’-patroon. De dubbele bodem in de afgelopen maanden en de opwaartse uitbraak in de afgelopen  weken biedt uitzicht op een mogelijke verdubbeling van de koerswinst. De actuele beurskoers bevindt zich rond $ 1,80. Optimisme lijkt gerechtvaardigd zolang de beurskoers boven de koerstoppen van 2018 en 2019 (= ca. $ 1,45) blijft noteren.

AERIE Pharmaceuticals Inc. (AERI) vanaf eind 2013 op weekbasis

Het Amerikaanse Aerie Pharmaceuticals (AERI) heeft haar verdienmodel gefocust op behandelingen van oogziekten. Het bedrijf is relatief klein en daardoor nogal onbekend. Het is lastig om een goede bedrijfsanalyse te vinden. Een beleggingstechnische oplossing beidt de visuele inspectie van vraag en aanbodfactoren via de beurskoers. Een meerjarige dalende trendlijn is zojuist opwaarts vol overtuiging opwaarts gepasseerd, waardoor het langetermijn perspectief van beleggers weer licht aan de donkere tunnel biedt. Bij een actuele koersnotering rond $ 15 lijkt er sprake van ca. $ 5 stijgingspotentieel (+33%) richting de koerstop uit 2021 rond $ 20. Het risico van een terugtest van de dalende weerstandlijn bij $ 11,00 is aanwezig. Onder $ 13 wordt de verhouding tussen kans en risico gunstiger. Blijf extra goed kijken!

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart