Artikel laten voorlezen

De maand september heeft een zwakke reputatie. Toch zijn er beleggingstitels die zich niet laten afschrikken door de slechte maandstatistieken.

Muenchener Rueck vanaf augustus 2021

Muenchener Rueck vanaf augustus 2021

Het sentiment in de aandelenmarkten is vorige maand gekanteld van hoopgevend naar vertwijfelend en wellicht zelfs angstig. Steeds meer beursveteranen lijken te vrezen voor het knappen van een (super)zeepbel. Er zou zelfs massaal verzekeringen tegen koersdalingen zijn ingekocht. Maar wanneer iedereen hetzelfde denkt, gebeurt misschien juist het tegenovergestelde. Het aandeel Muenchener Rueck heeft juist een vlucht naar voren gemaakt. Een dalende trend werd eind juni dit jaar omgebogen naar een zijwaartse trend. En vorige maand is de zijwaartse trend ingewisseld voor een stijgende trend, nadat een gebroken weerstandlijn de rol van nieuwe steun vervulde. De koers van deze herverzekeraar toont bij € 257 sterke ambities richting de koerstop nabij € 280.

Archer-Daniels Midland (ADM) vanaf september 2021 + 20/120-daags gemiddelden (SMA’s)

Archer-Daniels Midland (ADM) vanaf september 2021 + 20/120-daags gemiddelden (SMA’s)

De Amerikaanse honkbalspeler Yogi Berra pleitte er altijd voor om goed te kijken, want dan kun je veel zien. Deze uitspraak is nogal ‘Cruyffiaans’, maar bij een visuele inspectie is de belegger/trader op zoek naar repeterende koerspatronen. Het geeft dan aanleiding om de afloop in het verleden te projecteren op de toekomst. ‘Da’s logisch’, toch?’. Neem als voorbeeld het voortschrijdend van het blauwe en het rode simpel gemiddeld afgeleid van de beurskoers Archer-Daniels Midland (ADM). De recente opwaartse kruising wijst op verbeterende condities. Het wachten is nu op een uitbraak boven de voorgaande top (> $ 91,44).

iShares MSCI Turkey UCITS ETF (ITKY) vanaf 2010

iShares MSCI Turkey UCITS ETF (ITKY) vanaf 2010

Veel beleggers zoeken naar fundamentele verklaringen om investeringsbeslissingen te rechtvaardigen. Beleggen in Turkije zal niet direct voor de hand liggen. De media schrijven over een inflatie van 80% in Turkije en dat kan onmogelijk goed nieuws zijn voor de Turkse economie. Toch zien we koersherstel in iShares MSCI Turkey UCITS ETF (ITKY) genoteerd in euro’s. En ook tekent zich een dalende wigformatie in de afgelopen jaren af. Een dalende wig voorspelt in de technische analyse een opwaartse uitbraak. Die theorie is inmiddels uitgekomen. Kort door de bocht van de Bosporus geredeneerd, vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan! Dat wil in technische zin overigens alleen maar zeggen dat je als trendvolger de richting van de trend moet respecteren. De antwoorden komen vaak later.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart