Na deze week breekt de statistisch meest gunstige periode aan voor aandelen. Welke aandelen zijn favoriet?

ASM International op uurbasis + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index in de afgelopen drie maanden

ASM International op uurbasis + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index in de afgelopen drie maanden

De relatief zwakste zesmaands periode in de aandelenmarkten eindigt over enkele dagen. Vanaf volgende week mogen aandelenbeleggers hopen op een relatief gunstiger koersverloop. De AEX-index is in de afgelopen 26 weken ruim 15% in koerswaarde gestegen. In de afgelopen drie maanden bedraagt het koersresultaat ca. 10%. Het aandeel ASM International (ASMI) gedraagt zich veel volatieler, maar beweegt zich dit jaar voortdurend sterker dan het beursgemiddelde op het Damrak. Het aandeel ASMI test momenteel het hoogste niveau dit jaar dat vorige maand werd bereikt. Het lijkt er nu op dat de beurskoers warm loopt voor een opwaartse uitbraak en aanhoudende outperformance ten opzichte van de AEX-index.

D’IETEREN GROUP op dagbasis in 2021 + koersprestaties t.o.v. BEL-20 index

D’IETEREN GROUP op dagbasis in 2021 + koersprestaties t.o.v. BEL-20 index

Het Belgische D’Ieteren verslaat dit jaar de koersprestaties van de BEL-20 index ruimschoots. Terwijl de BEL-20 index aankijkt tegen een positief resultaat van +15,3% tot nu toe, blijkt de beursnotering van D’Ieteren Group met 117,5% gestegen. De opwaartse koersuitbraak in de afgelopen dagen boven de koerstoppen van de afgelopen drie maanden bevestigt de intentie om de ambities om te blijven outperformen waar te blijven maken in de nabije toekomst. Een terugval naar het uitbraakniveau rond € 140 zou beleggers die nog geen positie in dit Belgische aandeel hebben aanmoedigen om nog eens te kijken naar de resultaten in het verleden. Uiteraard is dit geen garantie voor de toekomst, maar ‘a trend in motion is likely to continue’ beweert de technische analyse.

BLACKSTONE GROUP (BX) koersprestaties in 2021 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

BLACKSTONE GROUP (BX) koersprestaties in 2021 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

Het Amerikaanse investeringsbedrijf Blackstone Group (BX) geldt in de S&P 500 index tot nu toe dit jaar als ‘outperformer’. De koersresultaten (+119,3%) steken met kop en schouder uit boven de koersprestaties van de S&P 500 index (+21,8%). De beurskoers is deze week uitgebroken naar nieuwe hoogtepunten en datzelfde geldt voor de (roze) relatieve sterktelijn (RS). De markt geeft hierdoor blijk van bovengemiddeld vertrouwen in de toekomst van The Blackstone Group. Aandelenbeleggers die de beurs niet kunnen verslaan kunnen zich misschien laten inspireren door het gezegde “if you can’t beat them, join them”. Dit slaat natuurlijk op een investering in het aandeel Blackstone Group.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart