Artikel laten voorlezen

Je hoeft niet naar het theater voor amusement. De capriolen in de beurskoers van AMC Entertainment zijn ook vermakelijk.

AMC Entertainment (AMC) op weekbasis vanaf 2020

AMC Entertainment (AMC) op weekbasis vanaf 2020 | TA Loef

Afgelopen vrijdag 5 augustus jongsleden voorbeurs opende het aandeel AMC Entertainment 9% lager (= $ 16,97) dan de slotkoers van donderdag 4 augustus (= $ 18,66). De reden? De uitbater van de grootste bioscoopketen ter wereld en grootste marktaandeel in de Amerikaanse theatermarkt publiceerde in de bedrijfscijfers groter dan verwachte verliezen. De weekslotnotering eindigde vrijdag jl. op $ 22,18. Deze intraday dagwinst van 30% is feitelijk een doekje voor het bloeden onder de zittende aandeelhouders die afgelopen jaar de beurskoers zagen instorten van $ 72,62 in juni 2021 naar $ 9,70 in mei dit jaar. Maar wanneer slechts fundamenteel nieuws positieve gevolgen heeft in de beurskoers, dan ligt de uitverkoop wellicht achter ons. Deze speculatieve gedachte doet daarom mogelijk fantaseren over een ingezette rally naar $ 35.

AMC Entertainment (AMC) op dagbasis in 2022

AMC Entertainment (AMC) op dagbasis in 2022 | TA Loef

Terwijl de Amerikaanse beursindices dit jaar in juni dieptepunten bereikten, blijkt in de beurskoers van AMC Entertainment de bodem al een maand eerder te zijn gezet. Na 12 mei dit jaar tekent zich een gestaag stijgend trendkanaal af dankzij de reeks hogere bodems en hogere toppen. Afgelopen vrijdag vond een opwaartse koersuitbraak plaats die herinneringen oproept aan de explosieve stijging eind maart. De beurskoers steeg op 29 maart jl. naar $ 34,33, waarna door winstnemingen een slotkoers bij $ 29,44 werd opgemaakt. Vandaag opent de beurskoers van AMC Entertainment boven de hoogste notering van afgelopen week. Speculanten springen op het scenario van een mogelijke herhaling richting $ 30 tot ca. $ 34. Een sprong van 20% of meer zou veel plezier opleveren.

AMC Entertainment (AMC) op uurbasis + Parabolic Stop and Reverse (SAR) 

AMC Entertainment (AMC) op uurbasis + Parabolic Stop and Reverse (SAR) | TA Loef

De risico’s van speculeren in een aandeel dat tientallen procenten op en neer kan bewegen vraagt uiteraard om actief risicobeheer. De ‘Stop and Reverse’-indicator (SAR) is een vorm van dynamische vangrail om trendmatige stijgingen of dalingen te begeleiden, totdat de beurskoers door de SAR-lijn heenschiet. Het koopsignaal kwam vorige week tijdens de handelsuren na een opwaartse kruising van de beurskoers van de SAR-lijn. Een neerwaartse kruising is nog ver weg en in een uur tijd kan er veel veranderen. Misschien handig om boven de SAR-lijn elke uurcandle per uur te volgen en de laagste stand op uurbasis als glijdende risicogrens te hanteren om het winstpotentieel voldoende te laten ademen, maar koersverliezen direct te beperken zodra een slotkoers onder het laagste niveau van de vorige uurcandle eindigt. Kortom, amusement vraagt continue aandacht. Veel plezier nu!

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart