Artikel laten voorlezen

Eergisteren (13 september jl.) werden negatieve hints in Wall Street getoond. Toch zijn er nog wel positieve uitzonderingen.

NIO Inc. (NIO) op dagbasis in 2022

NIO Inc. (NIO) op dagbasis in 2022 | TA Loef

De vraag naar electrische auto’s zal naar verwachting toenemen. Vooral in China zou deze trend ‘booming business’ zijn. Zakenbank Deutsche Bank beschouwde NIO, de ‘start up’-rivaal van Tesla, eerder deze week als China’s favoriete aandeel in de ‘Electric Vehicle’-sector. De beursnotering in Wall Street is dankzij meevallende vooruitzichten deze week uit een correctief dalend trendkanaal gebroken. In technische zin is hier sprake van een koopsignaal. Meestal volgt een hervatting van de stijgende trend gelijk aan de stijgingsfase voorafgaand aan de correctiefase. Indien het ‘bearish omen’ dat boven Wall Street hangt wegdrijft, dan kan de beurskoers doorstijgen naar $ 25 – $ 27.

FIRST SOLAR (FSLR) vanaf 2007 op maandbasis (log-schaal)

FIRST SOLAR (FSLR) vanaf 2007 op maandbasis (log-schaal) | TA Loef

First Solar Inc. (FSLR) is een internationale fabrikant van zonnepanelen met productievestigingen in de Verenigde Staten en o.a. Duitsland. Aangenomen mag worden dat in verband met de klimaatproblematiek de vraag naar zonne-energie een blijvertje zal zijn. Vanaf het dieptepunt in 2012 duwt een stijgende steunlijn langs de correctiebodems van 2012, 2017, 2020 en afgelopen maanden de beurskoers omhoog. Interessante bijkomstigheid is de horizontale weerstandlijn langs de koerstoppen  voor 2020 in de afgelopen twee jaar dienst doet als nieuwe steunlijn. De opwaartse koersuitbraak vorige maand is dan ook een bevestiging van de aanhoudend warme vraag naar het aandeel First Solar Inc. (FSLR). De koerstop rond $ 300 uit 2008 wordt een aanstekelijk beleggingsdoel.

SNOWFLAKE Inc. (SNOW) vanaf september 2021 (log-schaal)

SNOWFLAKE Inc. (SNOW) vanaf september 2021 (log-schaal) | TA Loef

SNOWFLAKE Inc. (SNOW) werd 10 jaar geleden in de V.S. opgericht en is gespecialiseerd in ‘cloud computing’. De beurskoers is zeker niet immuun voor de beleggingszorgen die van tijd tot tijd de markt parten speelt en daarom is het lang niet zeker of het ingezette koersherstel in juni dit jaar ook zal doorzetten. Een duidelijk positief technisch signaal is de uitbraak boven de dalende weerstandlijn vorige maand via een ‘break away gap’ op 25 augustus jl. tussen $ 161,98 en $ 184,12. De terugval en hogere bodem bij de klassieke terugtest van de dalende weerstandlijn wijst op terugkerende vraag. Indien Wall Street zich een beetje netjes blijft gedragen in de komende weken dan moet een stijging naar $ 250 mogelijk zijn (en wellicht naar $ 300 in de komende 12 maanden).

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart