Aandelenbeleggers zijn overwegend positief, maar het stellen van risicogrenzen is wel raadzaam.

France CAC-40 index in 2021

France CAC-40 index in 2021

Op 8 november jongstleden werd het vestigen van het nieuwe recordniveau in de Franse CAC-40 onder de aandacht gebracht. Het oude recordniveau dateert uit het beursjaar 2000 bij een indexstand op 6.944,77. In principe geldt de opwaartse uitbraak als een koopsignaal. Dat wil in dit kader zeggen een bevestiging van de opgaande trend. In de recente terugval onder de koerstop van 2000 en daarop volgende herstel deze week valt de ‘island reversal’ op. In de grafiek op dagbasis zijn tijdens de daling onder de top van 2000 en de herstelbeweging boven de top van 2000 twee koersgaten ontstaan. Een daling onder de slotkoers van november (= 6.830,34) zou daarom erg onwaarschijnlijk zijn. Het is een herbevestiging dat 6.830,34 een soort kritische ondergrens is voor de optimisten.

TESLA Inc. (TSLA) + Parabolic Stop & Reverse indicator (SAR) + MACH-histogram

TESLA Inc. (TSLA) + Parabolic Stop & Reverse indicatar (SAR) + MACH-histogram

Op 9 november jl. werd het koersverloop van het aandeel Tesla Inc. (TSLA) onder de loep genomen. De aanleiding was een oproep van Elon Musk aan zijn Twitter volgers of hij (een deel van) zijn aandelenbelang in Tesla wel of niet moest verkopen. Er waren twee indicatoren (de Parabolic Stop And Reverse en de MACD) die richting verkoopdruk duidden. Ook zou Musk nu online zijn achterban raadplegen over hij moet stoppen als topman van Tesla. Of dit een serieuze gedachte is of niet, de beurskoers noteert deze week onder de SAR-lijn bij een dalend MACD-histogram. Aandelenbeleggers moeten nu goed letten op de bodemkoers bij $ 978,60 op 15 november. Een daling onder deze steun zou het sentiment ten aanzien van investeringen in Tesla geen goed doen.

Ahold Delhaize met een complete Elliott Wave Impuls

Ahold Delhaize met een complete Elliott Wave Impuls

Op 10 november jl. werd de vraag gesteld of het aandeel Ahold Delhaize een uitbraakkandidaat zou zijn. Punt aan technische aandacht waren de koerstoppen uit 1999 en 2001 in de zone € 31,69 en € 32,88. Enkele dagen later (15 november) werd intraday een hoogste notering bereikt bij € 31,40. De stijgingsfase vanaf het dieptepunt in maart een stijgingsfase bestaande uit vijf golven. Binnen de technische analyse bestaat er een ‘Elliott Wave’-filosofie die zulke structuren als een complete golfbeweging beschouwen. Daarna volgt in theorie een reactie bestaande uit drie golven. Deze invalshoek geeft een extra argument om voorzichtiger te worden ten aanzien van de opwaartse kansen. Neerwaartse risico’s worden echter pas concreet na een daling onder de oktober top (< € 29,46).

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart