Een cocktail aan onzekerheden overspoelt de financiële markten. Aandelenbeleggers opgelet nu!

Euro Stoxx 50 vanaf 2021 + procentuele dagelijkse koersveranderingen

Euro Stoxx 50 vanaf 2021 + procentuele dagelijkse koersveranderingen

In de technische analyse blog van 22 november vorig jaar werd aandacht geschonken aan het vraagstuk om het “Einde ‘bull’markt Euro Stoxx 50 in zicht?” was. De Euro Stoxx 50 noteerde volgens de ‘Rate of Change’-meterstanden op een niveau waarop in het verleden (november 1999 en april 2007) de kiem werd gelegd voor een omvangrijke ‘bear’markt. Begin deze maand maakten aandelenbeleggers zich totaal niet druk over het negatieve scenario. Maar hedenmiddag om 16:00 uur kleuren de beursbarometers dieprood. Van een trendomslag is formeel pas sprake wanneer de meest recente steunniveaus sneuvelen. Het moment is nu genaderd waarop aandelenbeleggers zich de vraag moeten stellen wat ze gaan doen bij doorzettende verkoopdruk onder de bodemniveaus van het vierde kwartaal 2021.

Amazon.com vanaf 2020

Amazon.com vanaf 2020

Op 10 januari jongstleden werd de achterblijvende koersprestatie van het aandeel Amazon.com (AMZN) getoond. De koersontwikkeling bleef al sinds de zomer van 2020 achter bij de marktprestaties weerspiegeld door de S&P 500 index. Er waren op dat moment genoeg bibbers voor een marktbrede koerscorrectie. Wie hiervoor vreesde zou er verstandig aan gedaan hebben om het aandeel Amazon.com te mijden. Sinds juli 2020 hebben zich bij een beursnotering rond $ 2900 drie mooie koopkansen voorgedaan. Spijtoptanten krijgen nu een nieuwe ‘buy the dip’-mogelijkheid. Er is echter een grote uitdaging. Indien de beurskoers verder wegzakt onder $ 2900 gaan de vorige ‘buy the dip’ wellicht nadenken over ‘sell the rally’ bij koersherstel.

Nvidia Communications vanaf 2021

Nvidia Communications vanaf 2021

In de technische analyse blog van 10 januari jongstleden kwam ook het koersverloop van het aandeel Nvidia Corp. ter sprake. Een terugval onder een stijgende weerstandslijn is zelden een goed teken. De koersontwikkeling toont op dit moment zelfs een doorzettende daling tot onder de stijgende steunlijn van het stijgende trendkanaal van de afgelopen maanden. Deze trendbreuk is ook geen goed teken. Er is gelukkig wel goed nieuws. Vaak veert de beurskoers na een trendbreuk terug naar de spreekwoordelijke plek van de misdaad. Dat betekent dus dat een koersherstel in lijn der technische gedachten ligt, maar niet veel verder dan tot $ 250.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart