De maand december kent vooral gunstige beursstatistieken in de tweede helft van de maand.

Ford Motor Co. (F) in de afgelopen drie maanden op uurbasis

Ford Motor Co. (F) in de afgelopen drie maanden op uurbasis | LYNX Beleggen

De beursstatistieken van de maand december vanaf de eeuwwisseling blijken in Wall Street in de eerste tien handelsdagen van de maand zwak, maar daarna begint de traditionele ‘Santa Claus’-rally. Er zijn vandaag drie aandelen geselecteerd die van dit kalendereffect kunnen gaan profiteren. De grafiek op uurbasis in de afgelopen drie maanden van het aandeel Ford Motor Co. (F) heeft eind vorige week na een wekenlange consolidatiefase de weg naar boven hervat. In de afgelopen 49 handelsweken is de beurskoers ruim 133% in waarde gestegen, waardoor dit aandeel vandaag met stip de spits afbijt. Een stijging richting de bovenkant van het korte termijn stijgende trendkanaal rond $ 23,50 zou een mooie rit dit jaar afsluiten.

McDonald’s Corp. (MCD) in de afgelopen 12 maanden op dagbasis

McDonald’s Corp. (MCD) in de afgelopen 12 maanden op dagbasis | LYNX Beleggen

Het aandeel McDonald’s toont een heel voorspelbaar technisch koersverloop. Het proces van opeenvolgende hogere bodems en hogere toppen biedt uitzicht op een kerstrally naar ca. $ 275. In 2021 werd regelmatig na een opwaartse uitbraak uit een zijwaartse trend de voormalige koerstoppen teruggetest. De weerstanden fungeerden vervolgens als nieuwe steun en opmaat voor een volgende rallyfase. Trendvolgers kunnen nu twee dingen doen: 1) direct kopen rond $ 264 met het oog op een stijging van ca. $ 11 of 2) hopen op een terugval en dan een bestelling plaatsen bij ca. $ 258. In dit laatste scenario kan er immers $ 5,00 meer worden verdiend bij een koersdoel rond $ 275.

CVS Health (CVS) vanaf 2015 op weekbasis

CVS Health (CVS) vanaf 2015 op weekbasis | LYNX Beleggen

Een eindejaarsrally werd vorige week ingezet in het aandeel CVS Health (CVS). De stijging werd ingezet na een terugtest van de koerstop die eerder dit jaar rond $ 90 werd gezet. Op zeer korte termijn kan de beurskoers richting $ 105 doorstijgen. Hier ligt een eerste weerstand, gevormd door een koerstop uit het beursjaar 2016. Als alles echter meezit, schiet de beurskoers van CVS Health direct door naar de koerstop uit 2015 bij ca. $ 113,50. Momenten van zwakte kunnen natuurlijk worden afgewacht voor gunstigere instapmomenten. Echter de kracht van de koersstijging van vorige week duidt op gretige kooplust.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart