Artikel laten voorlezen

De meningen onder experts zijn verdeeld omtrent de kwaliteit van de koersstijgingen in de afgelopen vijf dagen (met goede redenen).

AALBERTS INDUSTRIES vanaf juli 2021

Veruit de meerderheid van de aandelen met een notering in de AEX- en AMX-index weet deze week positief af te sluiten. Tot de top-5 van best presterende aandelen behoren o.a. Aalberts Industries en ASM International (zie hieronder). Koersstijgingen groter dan 10% geven de optimisten weer moed. Toch is er een technische aanleiding om volgende week kritisch de koersontwikkelingen te blijven volgen. De beurskoers van Aalberts Industries sloot op 7 maart dit jaar op € 40,92. Op 12 mei werd bij een intrday laagste notering op € 40,62 gekocht, vermoedelijk met het oog op het steunniveau van 7 maart dit jaar. Medio vorige maand zijn ‘buy the dip’-aanhangers op genoemde koersniveaus op het verkeerde been gezet. Er volgde geen herstel, maar een koersdaling. Het risico is niet ondenkbeeldig dat iedereen die tussen € 40,62 en € 40,92 heeft gekocht besluit om de aandelen ‘break even’ te verkopen, omdat vandaag die kans zich intraday voordoet.

ASM INTERNATIONAL

Het aandeel ASM International heeft haar investeerders enorme koerswinsten gebracht. Dat gold met name in de periode tussen oktober 2020 en november 2021 als gevolg van de ca. 200% koersstijging. Een daling onder de stijgende steunlijn begin 2022 waarschuwde voor een trendomslag. Een kortstondig herstel richting de gebroken steunlijn bood verkoopkansen. Vorige maand is opnieuw een stijgende steunlijn gebroken. De recente opleving richting deze gebroken steunlijn dwingt aandelenbeleggers rekening te houden met een herhaling van het tijdelijk karakter van de koersstijging. Vooral ook gelet op de contouren van een omvangrijk hoofdschouderpatroon. Een nieuwe terugval onder € 280 zou dan enorme koersverliezen tot gevolg kunnen hebben.

Wolters Kluwer vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. AEX

De koersontwikkeling in het aandeel Wolters Kluwer geeft ook aanleiding om nauwlettend te volgen. De bestaande aandeelhouders registreren een relatief sterke prestatie ten opzichte van de AEX-index. De (roze) relatieve sterktelijn bereikte deze maand een nieuw hoogtepunt, hetgeen een teken van positieve kracht weerspiegelt. Deze waarneming geeft reden om gekochte aandelen vast te houden in afwachting van een mogelijke opwaartse koersuitbraak naar nieuwe hoogtepunten. Dan moet er wel een koersstijging boven € 103,85 plaatsvinden, liefst met een uitbraakmarge groter dan drie procent, zeg maar boven afgerond € 107. Pas dan ontstaan er serieuze kansen richting € 125. Onder de koerstop van eind 2021 bestaat daarentegen het risico van terugkerende winstnemingen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart