Artikel laten voorlezen

De financiële markten zijn in de ban van slipgevaar, gierende banden en wegvluchtend publiek. Drie grafieken geven duidelijkheid.

Porsche IPO 29 september 2022 intraday o.b.v. 5 minuten koersdata t/m 16:15 uur

Porsche IPO 29 september 2022 intraday o.b.v. 5 minuten koersdata t/m 16:15 uur | TA Loef

Het Duitse Handelsblatt stelde hedenochtend naar aanleiding van de beursgang van het aandeel Porsche de volgende vraag: “Sollten Privatanleger die Porsche-Aktie sofort kaufen oder warten?”

In gewoon Nederlands: “moeten particuliere beleggers het aandeel Porsche vandaag kopen of afwachten?”. De grafiek op basis van 5-minuten koersdata toont vanochtend een positieve start, waarbij de koers wegscheurde richting € 86,76 na een laagste stand bij € 82,50 . Rond 11:20 uur kregen winstnemingen de overhand. Tegen 16:30 is min of meer alle geboekte intraday koerswinst in rook opgegaan. Veel gasgeven, spinnende banden en bijhorende rook, maar geen vooruitgang, zo lijkt het.

Bayerische Motoren Werke (BMW) vanaf september 2021 (log-schaal)

Bayerische Motoren Werke (BMW) vanaf september 2021 (log-schaal) | TA Loef

Het aandeel BMW lijkt de route uit te stippelen richting het zuiden. De beurskoers is in een dalend trendkanaal beland, waarbij de dalende weerstandslijn sinds de koerstop in januari circa vijf opeenvolgende lagere koerstoppen met elkaar verbindt. De gebruikelijk evenwijdig aan de weerstandslijn getrokken dalende steunlijn komt in de maand oktober uit rond € 45. Zojuist zakt de beurskoers weg onder € 70 waardoor de laagste slotkoers van dit jaar bij € 70,52 d.d. 6 maart dit jaar neerwaarts wordt gepasseerd. Een nieuw 12-maands dieptepunt leidt tot koersverliezen bij hen die in maart dachten goedkoop in te stappen. Het risico vol gas achteruit te geven neemt daardoor toe.

FTSE-100 index vanaf september 2020

FTSE-100 index vanaf september 2020 | TA Loef

Afgelopen maand waarschuwde de technische analyse blog voor een valutacrisis in het Verenigd Koninkrijk. De belastingplannen van de kersverse nieuwe Britse regering die eind vorige week bekend werden gemaakt doorkruisen het monetaire beleid van de Bank of England. De tegenstrijdigheden tussen regeringspolitiek en monetair beleid hebben gezorgd voor een uitverkoop in Britse staatsleningen en een forse stijging van de lange rente in het Verenigd Koninkrijk. Aandelenbeleggers hebben na maandenlange twijfel nu antwoord gekregen in de richting van de trend van de Britse FTSE-100 index. De gekozen richting is omlaag met als technische denkrichting een indexstand rond 6.300.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart