Wereldwijd stegen de voedselprijzen vorige maand circa 13%. Ook suiker wordt snel duurder.

Termijnprijs van suiker (Sugar No.11 Future) op maandbasis

Termijnprijs van suiker (Sugar No.11 Future) op maandbasis | TA Loef

De termijnprijs van suiker (lees: het Sugar No.11 future-contract) flirt momenteel met de koerstoppen die in de tweede helft van vorig jaar werden bereikt. De wereldwijde stijging van de voedselprijzen, waarover de ‘Food and Agricultural Organization’ (FAO) vandaag melding maakt, zien we ook terug in de trend van de suikerprijs. Het meerjarige historisch perspectief toont vanaf maart 2020 het startsein voor een meerjarige stijgende trend, zo blijkt uit de opwaartse koersuitbraak begin vorig jaar. Belangrijk is de recent hogere bodem in de maandgrafiek. Het lijkt aannemelijk dat de suikerprijs de toppen van vorig jaar passeert en zich opmaakt voor een stijging van 20 procent.

WisdomTree Sugar ETF (SUGA) op weekbasis afgelopen 10 jaar

WisdomTree Sugar ETF (SUGA) op weekbasis afgelopen 10 jaar | TA Loef

In de tweede helft van vorig jaar en begin dit jaar bleek het koersverloop van WisdomTree Sugar ETF (SUGA) nog te worstelen met een meerjarig dalende weerstandlijn. Vorige maand had de beurskoers problemen met de koerstoppen die vanaf augustus bij € 8,78 ontstonden. De koersnotering schommelde vorige maand tussen € 8,386 en € 9,177 rondom deze horizontale weerstand. Deze week opende WisdomTree Sugar ETF op € 8,783 en blijkt bij de opmaak van deze blog opwaarts uit te breken. De afstand van de rallyfase tussen € 7,80 begin april naar € 9,00 bedroeg in een rechte lijn € 1,20. Deze koersstijging is waarschijnlijk illustratief voor de omvang van een nieuwe rallyfase ingezet begin deze week bij € 8,783. Het koersdoel wordt dus minimaal ca. € 10, maar hogere beurswaarderingen richting ca. € 14 zijn mogelijk.

WisdomTree Natural Gas (NGAS)

WisdomTree Natural Gas (NGAS) | TA Loef

Over de explosieve prijsstijgingen in de energiesector (denk aan olie en gas) is door de media al het nodige gepubliceerd. De meerjarige koersgrafiek van WisdomTree Natural Gas ETF (NGAS) toont deze week een opwaartse uitbraak boven de langetermijn dalende weerstandlijn. Deze uitbraak duidt op een langetermijn trendwijziging met vermoedelijk veel hogere waarderingen in de maak. Een verdubbeling van de beurskoers van € 0,025 naar € 0,045 of zelfs € 0,05 zou in technische zin niet verbazen. Beurskoersen anticiperen doorgaans op wat later groot in het nieuws komt of een onderwerp voor landelijke journaals. De trendwijziging in WisdomTree Natural Gas ETF lijkt nog maar het begin van een langdurige (stijgende) trend.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart