Artikel laten voorlezen

Een recente deal tussen Aegon en ASR Nederland werd toegejuicht, maar de beurskoersen staan nu lager. Nieuwe kansen?

AEGON in 2022

AEGON in 2022 | TA Loef

Een koersstijging boven EUR 4,80 is noodzakelijk om echt enthousiaster te worden over de deal tussen ASR en Aegon.” Dit was de conclusie in de technische analyse update van 27 oktober jongstleden na de ‘gap up’ rally naar een intraday hoogste notering bij € 4,80. Wanneer er gaten worden geslagen in de koersbewegingen van de ene op de andere dag, dan is dit meestal hetzelfde als het overslaan van een toonladder in de muziek. Voor een goede harmonie wordt een koersgat kort na het ontstaan weer opgevuld met koersnoteringen. De bijgewerkte koersgrafiek vandaag toont de functie van de dalende weerstandslijn. Koersstijgingen boven € 4,80 zijn tot op heden uitgebleven. Een goede reden om een daling te verwachten naar € 4,44, waarna nieuwe herstelkansen ontstaan. Noteer dan € 4,33 als indicatieve steun en er ontstaat een prima rendement-risico-ratio richting € 4,80 of hoger.

ASR NEDERLAND in 2022

ASR NEDERLAND in 2022 | TA Loef

Ook het aandeel ASR Nederland werd op 27 oktober jl. in deze blog geanalyseerd op basis van de forse koerssprong ten gevolge van een deal met AEGON. Er was sprake van een opwaartse uitbraak uit een symmetrische driehoek. Vaak volgt op zo’n uitbraak een terugval die nieuwe kansen schept voor een krachtiger koersrally. Die terugval blijkt ingezet en de koerswinst op 27 oktober jl. blijkt afgelopen dinsdag weer volledig ingeleverd. Het koersherstel gisteren geschiedde bij een terugtest van een horizontaal weerstandsniveau gevormd door de koerstoppen van augustus en september. Deze oude weerstand rond € 43 kan nu fungeren als nieuwe steun. De optimisten die nu tegen aantrekkelijker waarderingen willen instappen wordt nu opnieuw geadviseerd om een stop loss niveau rond EUR 42 te hanteren.

AMX vanaf november 2021

AMX vanaf november 2021 | TA Loef

De AMX-index toont – net zoals vele andere westerse beursindices – tekenen van koersherstel. De dalende weerstandslijn langs de koerstoppen van de afgelopen maanden is opwaarts gepasseerd en daarmee wordt het dalende trendkanaal aan de bovenkant afgebroken. Nu de vraag weer de overhand krijgt en de statistisch gunstiger beursperiode met ingang van deze maand is ingezet, zal in deze benadering een terugval in de AMX-index niet langer worden beoordeeld als risico, maar als kans. Dat wil zeggen, Rond de 900-puntengrens is op 3 november jl. een hogere bodem gezet boven de horizontale steunzone en correctiebodem van maart dit jaar (= AMX 887). Het is heel gebruikelijk om na een uitbraak een terugtest te verwachten van voormalige trendlijnen. Kortom, geduld uitoefenen en wellicht met gelimiteerde orders anticiperen op de meest waarschijnlijke scenario’s.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart