Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Wall Street lijkt een meer defensieve houding aan te nemen. Beleggers kregen trek in voedingswaarden.

General Mills vanaf 2020 + dagelijkse handelsomzetten

General Mills vanaf 2020 + dagelijkse handelsomzetten

De bekende beursindices in Wall Street kregen woensdag te maken met winstnemingen. Er werden daarentegen ook een aantal positieve uitzonderingen opgediend. Het aandeel General Mills (bekend van meer dan 100 Amerikaanse A-merken in voornamelijk voedingsmiddelen) bleek met een koerssprong van 4,56% een opvallende stijger. Opvallend omdat in de afgelopen dagen er sprake was van een daling onder een stijgende steunlijn en er in technische zin daardoor gesproken kon worden van een verkoopsignaal. De koerssprong heeft General Mills weer boven deze trendlijn geduwd. De verkopers zijn op het verkeerde been gezet. Dat betekent dat het koersrisico nu beperkt zou moeten blijven tot boven $ 58. De bovengemiddelde beursomzetten gisteren duiden op ‘short’-dekking (lees: terugkoop van baisseposities).

The Kraft Heinz Company (KHZ) vanaf 2020 + dagelijkse handelsomzetten

The Kraft Heinz Company (KHZ) vanaf 2020 + dagelijkse handelsomzetten

De koersstijging gisteren (+3,9%) in het aandeel The Kraft Heinz Co. (KHZ) is de grootste stijging sinds de opwaartse koersuitbraak in februari dit jaar boven de koerstop van augustus vorig jaar. Mogelijk zijn er marktpartijen die de rally van $ 35 naar $ 45 hebben gemist en nu de kans zien om alsnog te profiteren van een stijging naar $ 45. “Oude weerstand wordt nieuwe steun” is een bekend technisch fenomeen in de rolwisseling tussen toppen en bodems. Een beweging waarin 38,2% van de complete stijgingsfase wordt gecorrigeerd is ook een veelvoorkomend technische conditie. Er zijn dus drie redenen waarom het aandeel The Kraft Heinz Co. opeens weer in de smaak valt onder beleggers.

Kellogg’s Company (K) + dagelijkse handelsomzetten

Kellogg’s Company (K) + dagelijkse handelsomzetten

De defensieve voedingssector is na de daling in maart vorig jaar achtergebleven bij het brede aandelenherstel in Wall Street. De top in het voedingsmiddeldenbedrijf Kellog’s Company (K) werd ruim een jaar geleden bereikt rond $ 71 en sindsdien tekent zich een dalend trendkanaal af. In de afgelopen maanden is rond $ 61 een aantal keren de basis gelegd voor een herstelpoging. Gisteren steeg Kellog’s ca. 2,1%. Het opwaarts koerspotentieel bedraagt bij de actuele koers rond $ 63 slechts vijf procent. Bij $ 66 kan de dalende weerstandlijn opnieuw aanbod uitlokken. De beurskoers wist gisteren niet boven de hoogste koers van een dag eerder te eindigen. Die andere twee genoemde aandelen in de blog vandaag liggen waarschijnlijk wat beter in de maag.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart