Artikel laten voorlezen

Op 7 november 2013 ging Twitter naar de beurs. Openingskoers $ 45,10. Actuele koers: lager.

Twitter Inc. (TWTR) op maandbasis (log-schaal)

Twitter Inc. (TWTR) op maandbasis (log-schaal) | TA Loef

Grafieken vertellen investeerders meer dan duizend woorden. De ‘Initial Public Offering’ (IPO) van het aandeel Twitter was een groot succes. De IPO geschiedde bij $ 26, maar de eerste handelsdag sloot de koersnotering 73% hoger. Aandeelhouders van het eerste uur moeten een sterke maag hebben (en geduld), want in de afgelopen acht jaar noteerde de beurskoers geruime tijd onder de openingskoers van de eerste handelsdag (= $ 45,10). De terugtest vorig jaar van de ‘all time high’ uit 2013 nabij $ 75 deed vermoedelijk deze aandeelhouders van het eerste uur niet langer aarzelen om toch maar tot winstnemingen te besluiten. Nadien zien we lagere koerstoppen. Verkopers hebben haast.

Twitter Inc. (TWTR) op weekbasis vanaf 2021

Twitter Inc. (TWTR) op weekbasis vanaf 2021 | TA Loef

Ingezoomd vanaf 2021 toont de koersgrafiek een dalend trendkanaal met een koersprojectie richting $ 25. De gelukkige investeerders die aandelen Twitter hebben bemachtigd tegen $ 26 zullen rekening moeten houden met het verdampen van de ongerealiseerde koerswinsten. In april dit jaar werd de koersstijging – ingezet vanaf de correctiebodems in het eerste kwartaal – geconfronteerd met het fenomeen ‘oude steun wordt nieuwe weerstand’. De speculanten die vorig jaar mei zijn ‘ingestapt’ hebben klaarblijkelijk besloten om bakzeil te halen. Dat wil zeggen, gekochte posities weer van de hand gedaan rond $ 50 om ‘break even’ de zorgen omtrent verliezen van zich af te schudden. De vraag is nu wat de ‘buy the dip’-speculanten gaan doen nu de koers van Twitter weer diep wegzakt.

Twitter Inc. (TWTR) op dagbasis in 2022

Twitter Inc. (TWTR) op dagbasis in 2022 | TA Loef

De koersgrafiek van Twitter op dagbasis toont in de afgelopen maanden een zgn. ‘island reversal’ (zie koersverloop in het ovaal). Een ‘gap up’ op 4 april jl. en  ‘gap down’ op 13 mei jl. laat een groep speculanten die hoopten op koersstijgingen achter op een spreekwoordelijk eiland. Deze ‘island reversal’ is een trendomkeerpatroon. Eind vorige maand is de beurskoers van Twitter uit een symmetrische driehoek gevallen. Deze driehoek is een continuatiepatroon. Meestal volgt een nieuwe beweging gelijk aan de omvang van het koersgedrag voorafgaand aan de symmetrische driehoek. Die dalingsfase in april/mei dit jaar bedroeg ruim $ 16 en mag nu afgetrokken worden van de recente top rond $ 39. De technische koersprojectie wordt dus ca. $ 23 in de (nabije) toekomst. 

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart