Als door een injectienaald gestoken veren drie bekende ‘vaccin’-aandelen op. Komt er weer beweging in?

NOVAVAX Inc. (NVAX) op dagbasis in 2022

NOVAVAX Inc. (NVAX) op dagbasis in 2022 | LYNX Beleggen

Het aandeel Novavax Inc. (NVAX) steeg gisteren met 19,3%. De beurskoers noteerde vorig jaar februari (niet getoond) nog boven $ 330, maar sindsdien overheersen de winstnemingen. Vorige week werd een laagste notering opgemaakt bij $ 42,13. Interessant is de koersbeweging in de afgelopen twee handelsdagen. Vrijdag werd een opleving aan het einde van de handelsdag de kop ingedrukt. Het is goed mogelijk dat op de eerste handelsdag van de maand er nieuw instromend institutioneel geld verantwoordelijk is voor de grootste koersstijging op een handelsdag dit jaar. Rond $ 50 bedraagt het opwaarts koerspotentieel ca. $ 20 op basis van voormalige correctiebodems. Daar staat dan ca. $ 8 koersrisico tegenover. Een W/V-ratio dus van 1,5.

INOVIO PHARMACEUTICALS (INO) op dagbasis in 2022

INOVIO PHARMACEUTICALS (INO) op dagbasis in 2022 | LYNX Beleggen

Het aandeel Inovio Pharmaceuticals (INO) schoot gisteren met 9,2% omhoog. Vorige week werden de bodemniveaus van 24 februari jl. (= $ 2,76) en 2 maart jl. (= $ 2,80) getest. De koersstijging gisteren bij een slotkoers op $ 2,98 zou vanuit een ‘buy the dip’-beleid een koersrisico van $ 0,22 per aandeel betekenen. Daar staat een mogelijke koerswinst van $ 1,00 tegenover. Op 4 april jl. kwam een slotkoers op $ 3,98 tot stand. De rendement-/risicoratio ligt op basis van steun- en weerstand dus bij ca. 5:1. Dat is een veel gunstiger ‘buy the dip’-kans dan becijferd bij het aandeel Novavax.

VBI VACCINES Inc. (VBIV) op dagbasis in 2022

VBI VACCINES Inc. (VBIV) op dagbasis in 2022 |  LYNX Beleggen

Het aandeel VBI Vaccines Inc. (VBIV) kreeg gisteren een koers’boost’, waardoor het 7,2% opveerde. Eerder dit jaar kwamen correctiebodems tot stand bij ca. $ 1,25. Degenen die in maart onder $ 1,30 een ‘buy the dip’-beleid toepasten, konden tussen $ 1,80 en $ 1,86 een koerswinst van ca. $ 0,50 verzilveren. Bij een actuele koers rond $ 1,33 bedraagt het koersrisico ca. $ 0,10 gelet op de bodemniveaus van dit jaar. Ook hier geldt een rendement-/risicoratio van ca. 5:1. Natuurlijk is elke aanname omtrent toekomstig waarschijnlijke koerswaarderingen een vorm van speculatie. Daarom is het raadzaam om de bewegingsruimte tussen beurskoers en afgeleide steun- en weerstandsniveaus in overweging te nemen bij aan- en verkoopmomenten.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart