Artikel laten voorlezen

In een ‘bear’markt is verkopen op momenten van herstel of bij een daling onder steunniveaus een overweging.

AKZO NOBEL vanaf juni 2021

AKZO NOBEL vanaf juni 2021 | TA Loef

Wanneer beleggers overwegen aandelen te kopen of te verkopen is er altijd de vraag wat de trading- of beleggershorizon is. In de V.S. zou de gemiddelde aandelenbelegger niet verder kijken dan ca. 5,5 maand. Met die gedachte is een blik op de grafiek van het aandeel Akzo Nobel wel duidelijk dat de langetermijn trend negatief is. Neerwaartse koersdoorbraken onder vorige bodemniveaus betekent financieel leed voor de koopjesjagers die zijn vergeten tijdig winst te pakken. Meestal komt die kans later nog wel een keer voorbij tijdens een koersherstel. Hoe dan ook, lagere toppen gevolgd door lagere bodems is het kenmerk van een dalende trend. Dalende steunlijnen geven indicatief een indruk waar een lagere bodem kan worden gevormd.

BASIC-FIT vanaf juni 2021

BASIS-FIT vanaf juni 2021 | TA Loef

Het koersgedrag van het aandeel Basic-Fit lijkt wel een oefening in zolang mogelijk opdrukken. Het is een vermoeiende sport, laag kopen en hoog verkopen, tenzij de trader oog heeft voor de horizontale steun- en weerstandlijnen. De vermoeidheid bij de aandelenbeleggers in Basic-Fit neemt toe. Dit blijkt uit de recente lagere top deze maand onder de koerstoppen in de eerste vier maanden van dit jaar. De koersdaling onder de bodems van dit jaar suggereert een uitgebluste conditie. Wanneer de speculatieve vraag opgeeft, rest alleen nog maar de zwaartekracht. Het lijkt daarom verstandig om de bodem van juli vorig jaar rond € 34,50 scherp in de gaten te houden.

ADOBE SYSTEMS (ADBE) vanaf juni 2021

ADOBE SYSTEMS (ADBE) vanaf juni 2021 | TA Loef

Momenten van zwakte zijn in de grafiek zichtbaar via lagere toppen en lagere bodems. Het onvermogen in november 2021 in de beurskoers van Adobe Systems Inc. (ADBE) om boven de koerstop van september te blijven noteren was een zwaktebod. De daling begin dit jaar onder de bodem van begin oktober 2021 duwt de koopjesjagers in de verliezen. Herstelbewegingen reiken daarom zelden tot de koersniveaus waarop eerder gekocht is. De koersdaling in het aandeel Adobe Systems binnen het dalende trendkanaal dit jaar zet nog meer bestaande aandeelhouders onder druk. Wie laag wil kopen doet dat idealiter aan de onderzijde van een trendmatige beweging. De beurskoers van Adobe Systems dreigt daarom pas rond $ 250 interessant te worden voor koopjesjagers.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart