Artikel laten voorlezen

De bekendgemaakte overname van Aegon vandaag door ASR wordt op de beurs beloond. Is dat goed nieuws?

Dow Jones Stoxx 600 Insurance index (SXIP) in 2022

SXIP 2022 | Dow Jones 2022

De ene verzekeraar is de andere niet. En als er dan opeens als ‘complete verrassing’ een overname bekend wordt gemaakt in deze sector, dan is het altijd zinvol om te kijken hoe de beleggers reageren. Vanuit een ‘top down’-benadering kijkt de bijvoorkeur eerst naar de grote trendmatige bewegingen in de verzekeringssector en pas daarna naar de individuele bedrijfsnamen. De Dow Jones Stoxx 600 Insurance sector toont dit jaar een heel grote dalende driehoek. De recente bodems in september en deze maand kwamen tot stand na een test van de correctiebodem in maart. Na de correctiebodem in maart zijn een reeks lagere toppen gezet die via een dalende weerstandlijn duiden op toenemende haast om bij rallies te verkopen. Onder deze dalende trendlijn moeten beleggers in de verzekeraars dus op een hoede zijn.

ASR NEDERLAND in 2022

ASR verzekering | koers ASR

Het aandeel ASR Nederland opende hedenochtend fors hoger op € 44,70. Een hoogste beursnotering is bij de opmaak van dit rapport gesignaleerd bij € 46,08. Op 21 april dit jaar noteerde ASR een intraday hoogste notering bij € 46,29 en een hoogste slotkoers dit jaar bij € 45,99. Het koersgat dat hedenochtend bij opening van de beurshandel ontstond ten opzichte van de koerstoppen in de afgelopen weken blijkt zojuist bij een intraday daling naar € 42,61 weer opgevuld. In de afgelopen maanden is een symmetrische driehoek in de grafiek zichtbaar met deze week een uitbraak boven dalende weerstandlijn. Opwaartse uitbraken zijn meestal betrouwbaar bij tweederde van het driehoekpatroon. De huidige uitbraak komt erg laat en is dus minder betrouwbaar. Een reden om bij positieve verwachtingen een stop loss-niveau rond € 42 te hanteren.

AEGON in 2022

Aandeelhouders Aegon profiteren vandaag van de overname door ASR. In technische zin vallen vandaag een paar aspecten in de koersgrafiek van Aegon op. Op de eerste plaats blijkt er sprake van een koersgat tussen de hoogste notering gisteren en de actuele koersnotering. In het oranje gemarkeerde koersgebied blijkt op 11 augustus dit jaar ook al even sprake te zijn geweest van een vreugdesprong. Het plezier bleek van korte duur, want deze maand werd het bodemniveau van juli weer opgezocht. Koersgaten (in vakjargon ‘gaps’ genoemd) blijken in praktijk vaak tijdens elkaar overlappende koersstijgingen en -dalingen vaak weer te worden opgevuld. Een koersstijging boven € 4,80 is noodzakelijk om echt enthousiaster te worden over de deal tussen ASR en Aegon.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart