Artikel laten voorlezen

Actieve beleggers zijn door de hoge beweeglijkheid in de koersfluctuaties genoodzaakt alle opties open te houden.

Euro Stoxx 50 index  vanaf augustus 2021

Euro Stoxx 50 index  vanaf augustus 2021

Het is een bekend fenomeen dat in de maand oktober de zenuwen van de aandelenbeleggers op de proef worden gesteld. Enerzijds heeft dit te maken met het feit dat de maand oktober in het verleden meerdere keren werd getroffen door snelle en felle koersdalingen. Anderzijds weten de professionele marktpartijen dat na oktober de beste zesmaands periode aanbreekt. Het koersverloop van de Euro Stoxx 50 geef ondanks de rally deze week nog geen definitief uitsluitsel over de afloop van deze maand. Positief is de dubbele bodem in de Euro Stoxx 50 index in de vorm van de letter ‘W’. Negatief is de lange termijn dalende driehoek. Houd daarom alle opties open.

Unicredit vanaf oktober 2021

Unicredit vanaf oktober 2021

Indien aandelenbeleggers willen anticiperen op de statistisch gunstiger rendementsstatistieken van het vierde kwartaal, dan is een focus op opwaartse koersuitbraken in technische zin een eerste aandachtspunt. Immers, een beursnotering boven vorige koerstoppen illustreert gretigheid (lees: hebzucht). Het aandeel Unicredit passeert zojuist de piekniveaus van de afgelopen maand, terwijl sinds juli dit jaar een proces van hogere bodems in de grafiek zichtbaar is. De vraagzijde heeft klaarblijkelijk haast met koopacties. Toch blijft voorzichtigheid geboden, want de beursnotering van Unicredit bevindt zich aan de bovenzijde van het stijgende trendkanaal van de afgelopen maanden. Er is dus weerstand te verwachten in de komende uren/dagen. Een opwaartse uitbraak zou daarentegen de optimistisch ingestelde aandelenbelegger moeten aanspreken.

Interactive Brokers (IBKR) vanaf januari 2021

Interactive Brokers (IBKR) vanaf januari 2021

Menig aandelenindex viel vorig week nog terug naar de laagste koersniveaus van dit jaar. Dat wil niet zeggen dat alle aandelen ten prooi vallen aan angst voor lagere niveaus en verkoopdruk. Het aandeel Interactive Brokers bevindt zich na de dubbele bodem deze zomer in een stijgende trend. De reeks opeenvolgende hogere bodems is voldoende om dit aandeel met een positieve verwachting te benaderen. Opwaartse uitbraakpogingen boven vorige koerstoppen zijn vervolgens een bevestiging van het vertrouwen in de markt. Extrapolatie van het stijgende trendkanaal wijst op een mogelijke rally naar de koerstoppen rond $ 80. Bij een beursnotering rond $ 71,80 en een stop-loss grens iets onder $ 70 is het koersrisico ca. 1/5 van de afstand tussen $ 70 en $ 80.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart