Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

De Dow Jones Industrial Average zakte opnieuw door haar knieën. Is de ‘bull’markt in gevaar?

Dow Jones Industrial Average vanaf oktober 2020

Dow Jones Industrial Average vanaf oktober 2020

De bekendste beursbarometer ter wereld, de Dow Jones Industrial Average, verloor gisteren ruim 1,6%. Dit was de tweede struikeling op één handelsdag deze maand groter dan 1,5%. De Dow Jones Index toont een verlies van iets meer dan 2,5% deze maand, hetgeen een bevestiging oplevert van de slechte performancestatistieken die de maand september in haar koershistorie kenmerkt. De beste reeks zes maanden mogen worden verwacht in de periode november t/m april, zo blijkt uit historisch data-onderzoek. De grafiek van de Dow Jones Index toont deze week een terugval na een test van recent bodemniveau bij 34.894. Onder dit niveau dreigt ook komende maand nog verkoopdruk.

Dow Jones Industrial Average vanaf augustus 2021 op dagbasis

Dow Jones Industrial Average vanaf augustus 2021 op dagbasis

In de Dow Jones Industrial Average werd vorige maand de hoogste koers allertijden bereikt. Een eerste correctie eindigde bij een indexstand op 34.894,12. De herstelbeweging die hierop volgde eindigde onder het recordniveau, waarna met de intrede van de statistisch zwakke maand september winstnemingen de overhand kregen. Degenen die zich hebben laten verrassen door de koersdaling onder 34.894,12 kregen dankzij een koersherstel vorige week de kans om hausseposities alsnog te verkopen bij de terugtest van de eerste correctiebodem. Een uitbraak boven de dalende weerstandlijn of onder de stijgende ‘fan’-lijn is indicatief voor wat aandelenbeleggers in Wall Street in oktober mogen verwachten.

Dow Jones Industrial Average op uurbasis vanaf augustus 2021

Dow Jones Industrial Average op uurbasis vanaf augustus 2021

De koersontwikkelingen in de Dow Jones Industrial Average op uurbasis tonen bij de opmaak van deze blog een herstelpoging in reactie op de felle daling van de vorige handelsdag. De speelruimte wordt in de komende uren beperkt door de convergentie tussen een dalende weerstandlijn en stijgende steunlijn. De lagere toppen na het recordniveau medio augustus duiden op toenemende verkoopdruk. Het principe van oude steun en nieuwe weerstand blijkt rond 34.900. Naarmate deze nieuwe weerstand dichterbij komt, is het wellicht handig om alert te zijn op een negatieve uurcandle waarbij de onderkant van de voorafgaande uurcandle neerwaarts wordt gepasseerd. Terugkerende verkoopdruk wordt dan waarschijnlijker.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart