Artikel laten voorlezen

Aandelenbeurzen zijn in herstel, maar raken oververhit op de kortetermijn. Beleggers lopen warm voor Uraniumaandelen.

Uranium Energy Corp. (UEC) op maandbasis vanaf 2006

Aandelenbeleggers krijgen weer extra positieve energie door het beursherstel deze week in de aandelenmarkten. In het bijzonder lopen aandelenbeleggers warm voor schone energie. Beursgenoteerde bedrijven met activiteiten in de grondstof uranium kregen zijn bezig met een nieuwe rally. Neem als voorbeeld het aandeel Uranium Energy Corp. (UEC) die zojuist 26% hoger noteerde dan een week geleden. De beurskoers veerde op na een terugtest vorige maand van de koerstop uit 2015. Deze voormalige weerstand nabij $ 3,00 blijkt een springplank voor een voortzetting van een fase van outperformance. Het is ook duidelijk dat de handelsomzetten dit jaar ook toenemen bij stijgende beurskoersen. Volume is het wapen van de bulls (= technisch gezegde).

CAMECO Corp. (CCJ) op weekbasis vanaf juli 2021

Een ander bekend uraniumaandeel is Cameco Corporation, ’s-Werelds grootste beursgenoteerde uraniumbedrijf. Hoewel de koersstijging (+12,65%) deze week bij de opmaak van deze blog slechts de helft bedraagt van de koerssprong in Uranium Energy Corp., toont de weekcandle een opwaartse uitbraak boven twee negatieve weekcandles die op 1 juli en 22 juli tijdelijk op aanbod duidden. Nu het aanbod wordt overtroffen door de vraag, gaat de aandacht uit naar de koerstop van 10 juni dit jaar bij $ 25,53. Een opwaartse uitbraak boven afgerond $ 26 zou de weg vrijmaken voor een nieuwe rallyfase naar de top dit jaar rond $ 32 en mogelijk zelfs 10% daarboven (zie extrapolatie van de stijgende weerstandlijn naar ca. $ 35.

iShares Global Clean Energy UCITS ETF (INRG) op dagbasis vanaf 2021

Deze week passeerde de beurskoers van iShares Global Clean Energy UCITS ETF (INRG) de koers-toppen van de afgelopen weken. Bij een actuele notering rond € 12,54 komt het piekniveau van begin november 2021 in zicht. Deze weerstand kan in de komende dagen/weken enig aanbod uitlokken, maar dat zou zeer gunstig begroet mogen worden. Een dalende weerstandlijn is immers opwaarts gepasseerd en vaak biedt een terugtest / reactie nieuwe kansen voor spijtoptanten om alsnog op de spreekwoordelijke rijdende trein te springen. Op het eerste gezicht lijkt rond $ 11,50 een technische steun te mogen verwacht als springplank voor een rally richting $ 15.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart