Artikel laten voorlezen

Er is een tekort aan arbeidskrachten in de V.S. en in Europa en tekort aan vraag in beursgenoteerde uitzendbureaus.

ACCENTURE (ACN) vanaf augustus 2021 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

ACCENTURE (ACN) vanaf augustus 2021 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index


Accenture (ACN) is een internationaal organisatieadviesbureau genoteerd aan de New York Stock Exchange. De koersontwikkeling heeft in de eerste helft van dit jaar flink te lijden gehad van de onrust in de Amerikaanse aandelenmarkt en groeiende angst voor een economische krimp. Bedrijven zijn immers geneigd bij toenemende economische onzekerheden allerlei projecten en ambities even in de ijskast zetten.

Terwijl de S&P 500 index (SPX) van top naar bodem ca. 24,5% inleverde, verloor het aandeel Accenture ruim 37% aan beurswaarde. De (roze) relatieve sterktelijn (= ratio ACN/SPX) toont recent een verbetering, maar nog geen stijging boven de koerstop van eind juni dit jaar. Dit geeft een reden om de vrees voor een economische recessie in de V.S. toch echt serieus te nemen.

ADECCO vanaf augustus 2019

ADECCO vanaf augustus 2019

De Zwitsers/Franse uitzendonderneming Adecco Group geeft via haar koersverloop een zeer verontrustende boodschap af aan hen die in de koersontwikkeling een weerspiegeling zien van het vertrouwen in de (Europese) economie. De koersgrafiek toont een terugval naar het dieptepunt van maart 2020. Destijds was er grote paniek omtrent de schadelijke gevolgen van de uitbraak van het coronavirus.

Alle genomen maatregelen ten spijt wijst de opmerkelijke terugval in een krimpend vertrouwen in de economische bedrijvigheid. De vrees voor een wereldwijde economische recessie is begrijpelijk. De beurskoers van dit ‘vroeg-cyclische’ aandeel is twee keer zo hard gedaald dan de terugval van het Europese beursgemiddelde in de afgelopen 12 maanden. Een daling onder de bodem van maart 2020 zou een slecht signaal zijn in de actuele economische cyclus.

RANDSTAD vanaf augustus 2019

RANDSTAD vanaf augustus 2019

Het aandeel Randstad toont sinds de bodem in maart 2020 een waaier aan gebroken steunlijnen. Hoewel telkens een technisch herstel volgde na de opeenvolgende breukmomenten, blijken deze herstelpogingen tot dusver van tijdelijke aard. Gaandeweg is hierdoor een reeks van opeenvolgende lagere toppen en lagere bodems tot stand gekomen.

De verkoopdruk vandaag bereidt aandelenbeleggers in Randstad voor op een nieuwe dalingsfase naar nieuwe dieptepunten dit jaar. De maand september is traditioneel de zwakste beursmaand van het jaar. Verwacht daarom in de nabije toekomst een hertest van de september/oktoberbodems uit 2020 bij ca. € 42.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart