Artikel laten voorlezen

De beursgang van bol.com is door Ahold Delhaize afgeblazen. Dit is een berucht teken aan de beleggerswand.

Ahold Delhaize in de afgelopen vijf jaar (vanaf augustus 2017)

Ahold Delhaize in de afgelopen vijf jaar (vanaf augustus 2017) | TA Loef

Het supermarktconcern Ahold Delhaize voelt de tegenwind van de naderende economische krimp. De beoogde beursgang van webwinkel bol.com gaat niet door, hetgeen feitelijk een streep door de rekening is van de eerdere investeringsplannen in de webwinkel. In technische zin komt het besluit niet als een verrassing. Een meerjarige stijgende wig is in het technische patronenboek een blauwdruk voor het naderende einde van een groeifase. De ‘throw-over’ boven de stijgende weerstandslijn eind vorig jaar blijkt een mislukte uitbraakpoging. Teleurstellingen en winstnemingen leidden dit jaar tot een daling onder de meerjarige stijgende steunlijn. Vandaag zien we de klassieke terugtest van de gebroken steunlijn. Onder de stijgende steunlijn geldt eigenlijk ‘sell this rally’.

Walmart vanaf 2014 + 40-daags gemiddelde + 200-daags gemiddelde

Walmart vanaf 2014 + 40-daags gemiddelde + 200-daags gemiddelde | TA Loef

De Verenigde Staten lopen doorgaans op de ontwikkelingen elders in de wereld vooruit. In tijden van een dreigende recessie (lees: economische krimp gedurende twee aaneengesloten kwartalen) is er het oude spreekwoord dat beweert: wanneer Amerika niest, wordt Europa later verkouden. In mei dit jaar werd de meerjarige stijgende steunlijn (vanaf de bodem in 2015) van het stijgende trendkanaal in de koersontwikkeling van supermarktketen Walmart (WMT) neerwaarts doorbroken. Dit wijst op een verandering in de investeringsbereid van de aandeelhouders in Walmart. De recente oplevingen in de afgelopen weken zijn door terugkerende verkoopdruk begroet nabij de bodemniveaus van februari dit jaar. De charttechnische beleving is als volgt: oude steun is nieuwe weerstand geworden.

Nasdaq Composite (IXIC)

Nasdaq Composite (IXIC) | TA Loef

Het koersherstel in de afgelopen weken in de breed samengestelde Nasdaq Composite (IXIC) toont sinds eind vorige maand een opwaartse versnellingsfase. Deze rally lijkt te zijn gestart vanaf het moment dat Fed-voorzitter Jerome Powell van het Stelsel van Amerikaanse centrale banken niet echt overtuigd bleek van recessiegevaar in de Verenigde Staten. De meevallende inflatiecijfers vandaag geven aandelenbeleggers vertrouwen in de sussende woorden door Powell bij de laatste renteverhoging. Het koersgat bij de openingssessie in de Nasdaq Composite wijst op terugkoop-acties van shortposities. Mogelijk is hier sprake van een ‘exhaustion gap’, ofwel laatste krachtsinspanning van de optimisten om Powell’s boodschap het voordeel van de twijfel te geven. Mocht deze negatieve conclusie juist blijken, dan geldt een koersdaling onder 12.439 als een eerste aanwijzing.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart