Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Het mooier voorstellen van beleggingstitels aan het eind van het derde kwartaal levert soms vuurwerk op.

Colruyt vanaf 2019 + 20-/120-daags gemiddelden

Colruyt vanaf 2019 + 20-/120-daags gemiddelden

Het is het einde van het derde kwartaal. De kwartaalrapportages van de beleggingsportefeuilles kunnen traditioneel getrouw weer in de komende 24 uur door de vermogensbeheerders worden opgemaakt. Dit is wellicht een reden om in individuele aandelen nog een extra koop- of verkoopimpuls te verwachten. Het aandeel Colruyt daalt zojuist ca. 8% en dat is misschien geen toeval. Bestaande aandeelhouders konden vermoeden dat de risico’s vooral aan de onderzijde liggen. De meerjarige dalende trendlijn en recente dalende hellingshoeken in de 20-/120-daags gemiddelden weerspiegelen overwegend verkoopdruk. Koopjesjagers mogen in het vierde kwartaal van dit jaar een test van de bodem uit 2020 rond € 41 verwachten.

Ageas vanaf 2020 + 20-/120-daags gemiddelden

Ageas vanaf 2020 + 20-/120-daags gemiddelden

Indien ‘window dressing’ echt van invloed is aan het einde van het kwartaal, dan zou verkoopdruk in het aandeel Ageas vandaag ook als argument kunnen worden opgevoerd, maar het tegendeel blijkt hier het geval. Het oppoetsen van beleggingsposities is natuurlijk ook mogelijk door flinke aankopen. Dat levert een hogere slotkoers op aan het einde van het kwartaal. De chartist zou zich verre moeten houden van speculatieve verklaringen voor koersstijgingen of -dalingen. Het is veel beter om te focussen op de beurskoers, trends en trendlijnen. De beurskoers van Ageas veert vandaag sterk op boven een tweetal trendlijnen. Of dit een structurele verbetering inluidt is nog even de vraag. De eerste weerstand (= bodem in juli bij € 43) is bereikt en de 20-/120-daags gemiddelden dalen nog steeds.

Shurgard vanaf september 2020 + 20-/120-daags gemiddelden

Shurgard vanaf september 2020 + 20-/120-daags gemiddelden

De beurskoers van Shurgard veert vandaag flink op na een test van een stijgende steunlijn die de bodems van dit jaar onderling met elkaar verbindt. Dat is een technisch positief signaal. Ook hier is nu discutabel of de koersstijging een duurzaam karakter heeft. In de afgelopen weken heeft een opwaartse koersuitbraak uit het stijgende trendkanaal plaatsgevonden, maar deze maand is de beurskoers weer binnen de stijgende trendlijnen teruggekeerd. Het zou positiever geweest zijn als de terugval beperkt was gebleven tot de stijgende weerstandlijn. Nu dit niet het geval blijkt mag er weliswaar hoop worden gekoesterd op een voortzetting van de koersstijging binnen de stijgende steunlijnen. Bij een daling uit het stijgend trendkanaal is Shurgard is veiligheid echter niet langer meer gewaarborgd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart