Artikel laten voorlezen

Niet alleen de waarde van aandelen, vastgoed en obligaties smelt weg. Ook de zilverprijs blijkt boterzacht.

Termijnprijs zilver op maandbasis + 4-/24-maands gemiddelde

Termijnprijs zilver op maandbasis + 4-/24-maands gemiddelde | TA Loef

Of een bepaald beleggingsobject interessant is of niet hangt o.a. af van de gehanteerde investeringstermijn, o.a. ook aangeduid als beleggingshorizon. In de klassieke technische analyse is de horizon langer dan een jaar geschikt voor beleggers, maar kortere perioden zijn speculatiever en geschikter voor traders. De koersgrafiek van de termijnprijs van zilver lijkt op die van medio 2012. Een lagere top onder de toppen van de voorafgaande 12 maanden wijst op lange termijn verkoopdruk. De actuele termijnprijs van zilver noteert onder de bodems van september 2020 (< $ 21,64) en november 2020 (< $ 21,875). In 2012 werd de dubbele bodem van eind 2011 succesvol getest. Nu oogt de technische conditie zwakker.

Termijnprijs zilver op weekbasis + 4-/24-weeks gemiddelden

Termijnprijs zilver op weekbasis + 4-/24-weeks gemiddelden | TA Loef

In de MASTERCLASS 2 juni 2022: ‘De trend in de markt herkennen met technische analyse’ werd een trendvolgende systematiek toegelicht die universeel toegepast kan worden op beursnoteringen. Bij de opmaak van dit rapport noteert de termijnprijs van zilver onder het 4-weeks gemiddelde. Dit 4-weeks gemiddelde beweegt nu onder het dalende 24-weeks gemiddelde. Zowel de korte- als de langetermijntrend in zilver zijn dus dalend. Meestal klappen zijwaartse tradingranges om na een doorbraak. De daling onder de bandbreedte $ 21,5 – $ 25,50 wijst op een dalingsrisico van $ 4 naar ca. $ 17,50. Trendvolgende handelaren zoeken dus ‘short’-instrumenten om zich tegen een prijsdaling van zilver in te dekken.

Termijnprijs zilver op dagbasis vanaf mei 2022

Termijnprijs zilver op dagbasis vanaf mei 2022 | TA Loef

Een intraday fotomoment van de dagelijkse dagcandles van de termijnprijs van zilver kan genoeg zijn voor een handelspositie. Nadat eerst de lange termijn trendbeweging is gecontroleerd via maandelijkse en wekelijkse koersdata, dringt het besef door dat de trend momenteel negatief is. De grafiek toont een bodem bij $ 20,44 op 13 mei jongstleden, waarna opeenvolgende hogere bodems op prijsherstel duiden. Deze herstelbeweging werd gisteren echter afgebroken na de ontwikkeling van een dubbele top rond $ 22,40 en prijsdaling onder de bodem van begin deze maand. Hierdoor is in de afgelopen 24 uur sprake van een neerwaartse trendomslag en dat is feitelijk een verkoopsignaal. Onder de bodem van 1 juni jl. bij $ 21,40 wordt het koersdoel ca. $ 17,50.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart