Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

De Solar Energy ETF biedt een gediversifieerde blootstelling aan de zonne-energie sector. De ETF omvat bedrijven die het grootste deel van hun inkomsten halen uit de productie van zonne-apparatuur, omvormers en energieopslagsystemen. Ook leveranciers van grondstoffen, onderdelen of diensten zijn vertegenwoordigd. Van mei tot augustus 2022 kende de ETF alleen de weg omhoog. In de daaropvolgende maanden had de zonne-ETF het wat moeilijker. De correctie komt mogelijk binnenkort ten einde en dat biedt kansen.

Uitleg: Hernieuwbare energie is volgens specialisten de toekomst. Fossiele energiebronnen worden steeds verder teruggedrongen. Vooral in de zonne-energiesector vloeit de afgelopen jaren veel geld. Dit zou ook de waarde van deze zonne-ETF kunnen opdrijven. Als de koers boven de laatste top kan breken levert dat kansen op. Bij nieuwe zwakte en koersen onder de recente low verwijderen we de set-up.

Set-up: Met een uitbraak boven de high van de vorige week zou de opening van een longpositie veelbelovend kunnen zijn. De trade kan worden afgedekt met een stoploss onder de low van vorige week. Zonne-aandelen zouden zomaar eens tot de grote winnaars van 2023 kunnen behoren.

Invesco Solar Energy UCITS ETF | Koers Invesco Solar Energy UCITS ETF | Koers S0lr ETF
Invesco Solar Energy UCITS ETF | Koers Invesco Solar Energy UCITS ETF | Koers S0lr ETF

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart