Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Nasdaq US Biotechnology ETF (2B70)

Met de US Biotechnology ETF krijgen beleggers de mogelijkheid om de prestaties van bedrijven die actief zijn in de biotechnologie- en farmaceutische sector te volgen. Deze ETF volgt specifiek bedrijven die op de Amerikaanse markt genoteerd zijn, maar de ETF zelf noteert in euro’s. In de afgelopen weken heeft de biotech ETF een duidelijk weerstand gevormd op 5,85 euro.

Uitleg: Bekende namen zoals Gilead Sciences, Illumina, Amgen of Biogen zijn vertegenwoordigd in de US Biotechnology ETF.  Aangezien het vrijwel onmogelijk is precies te voorspellen welk biotechbedrijf als volgende een kaskraker zal ontwikkelen, vermindert de brede positionering van de ETF het risico voor de belegger. Als de stieren erin slagen de weerstand te overwinnen, zou men de ETF kunnen overwegen als long-positie. Bij de keuze voor deze relatief volatiele biotech ETF mag men echter geen stoploss vergeten.

Set-up: Bij een uitbraak boven de weerstand 5,85 euro zou men een long trade kunnen openen. We zien ruimte voor herstel richting de 6,50 EUR. De stoploss zou men onder de EMA-20 kunnen plaatsen.

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart