Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

De DAX heeft de afgelopen maanden erg goed gepresteerd. Nadat de Duitse toonaangevende index de grens van 15.000 punten achter zich wist te laten, raakten de bulls op stoom en volgde een zijwaartse fase. De bankencrisis in de VS heeft beleggers nu nerveus gemaakt en zorgde ervoor dat de DAX onder de steunzone rond 14.900 punten dook. Hierdoor werd ook de EMA-50 neerwaarts gebroken.

Uitleg: De XTRACKERS SHORT DAX ETF beweegt in de tegenovergestelde richting van de DAX-index. Dit betekent dat de ETF stijgt wanneer de DAX daalt en omgekeerd. Aangezien we een mogelijke voortzetting van de correctie in de Duitse leidende index verwachten, zou de aankoop van deze ETF de moeite waard kunnen zijn. Een kleine opleving van de DAX zal een pullback naar de EMA-50 opleveren en dat zou een positie in de Xtrackers Short ETF mogelijk kunnen maken.

Set-up: Mocht u de verwachting hebben dat de DAX-index verder gaat corrigeren, dan zou men een positie in de short ETF kunnen openen. De stoploss plaatsen we onder de low van vrijdag op 13,10 EUR. De risk/reward is op deze manier duidelijk geformuleerd.

XTRACKERS SHORT DAX ETF | XTRACKERS SHORT DAX ETF koers
XTRACKERS SHORT DAX ETF | XTRACKERS SHORT DAX ETF cijfers

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart