Vanochtend maakte zwaargewicht Shell haar cijfers bekend over het afgelopen kwartaal. De winst kwam ver onder de verwachtingen uit. Uit de voorbeurshandel in het aandeel Shell bleek al gauw dat er een fors lagere opening voor de deur stond. Hoe had u hier als belegger bij LYNX op in kunnen spelen?

Profiteren van voorbeurshandel via LYNX

In mijn vorige artikel ‘In de AEX-future profiteren van de voorbeurshandel‘ beschreef ik uitgebreid hoe ik destijds profiteerde van het cijferende Shell. In dit artikel betrof het een long positie en behaalde ik een winst. Vandaag was exact hetzelfde mogelijk. Omdat u als belegger bij LYNX beschikt over de voorbeurshandel, kunt u hier ook van profiteren.

Kort na 8 uur stond het aandeel Shell in de voorbeurshandel al bijna 2% lager. Met een weging in de AEX van 17%, heeft dit uiteraard een grote impact op de index. In mijn vorige artikel profiteerde ik van goede cijfers, maar nu kon u inspelen op de slechte cijfers van Shell middels een shortpositie in de AEX-future.

aex-future 1

In bovenstaande grafiek is te zien dat kort voor de opening van het aandeel Shell om 9 uur de AEX-future licht lager noteerde. Direct na de opening knalt de AEX-future naar beneden. Deze daling was toe te schrijven aan de opening van het aandeel Shell, net als de stijging bij de vorige cijfers.

aex future 2

Helaas was ik vandaag, in tegenstelling tot de vorige keer, iets minder scherp en heb ik het spelletje niet herhaald. Toch blijkt maar weer dat met dergelijk slimme trucjes zeker geld verdient kan worden in de AEX-future. Door de voorbeurshandel die LYNX aanbiedt, heeft u namelijk een grote voorsprong op veel beleggers.

De AEX-future is hier het perfecte product voor aangezien deze index enkele aandelen kent die ontzettend zwaar wegen. Verwacht u een afwijkende beweging in een aandeel als Shell, Unilever, ASML of ING? Wees dan scherp en wellicht kunt u de volgende keer ook op deze manier uw winst binnenslepen. In mijn vorige artikel leest u alles over voorbeurs en nabeurs handelen via LYNX.

LYNX Masterclass: LIVE in futures handelen via LYNX

De handel in futures heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen. Voordat u zelf de futuremarkt betreedt, is het essentieel om goed op de hoogte te zijn van de werking van dit product. In deze masterclass leggen wij de kenmerken van futures uit. Vervolgens nemen wij LIVE verschillende futureposities in op het TWS Handelsplatform. Op deze manier ervaart u in de praktijk hoe u futures in uw voordeel kunt inzetten.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.