Artikel laten voorlezen

Het is voor een daytrader belangrijk om de Amerikaanse S&P 500 future in de gaten te houden. Er is geen future op de wereld waar meer handel in is. Het gevolg is dat de S&P 500 future leidend is.

Voor de beurshandel van vandaag is het belangrijk dat u weet wat er de afgelopen maanden en weken is gebeurd. De dag van gisteren is echter het belangrijkste. Kijkt u naar de afgelopen maanden dat weet u of de beurs in een bearmarkt of in een bullmarkt zit. De laatste weken vertellen u of de koersen met de markt mee gaan of dat er bijvoorbeeld sprake is van een opgaande beweging in een bearmarkt. De laatste dagen vertellen u waar de steunen en de weestanden liggen. De dag van gisteren is echter met stip de belangrijkste dag.

Sterkte of zwakte

Dit plaatje moet u kunnen dromen om de markt goed te begrijpen. U weet wat de hoogste en de laagste koersen van de afgelopen handelsdag zijn. Deze koersen zijn belangrijke punten. U weet wat de hoogste en de laagste koersen zijn van de handel buiten de reguliere handelstijden. Deze zijn minder belangrijk dan de uitersten van tijdens de handelsdag, maar spelen toch mee.

U kijkt vervolgens of de handel van vandaag sterkte of zwakte uitstraalt. Begint de koers zwak, draaien zij halverwege de dag en gaan de koersen in het laatste half uur sterk omhoog? Dit betekent dat beleggers graag posities meenemen naar de volgende dag. Dit is een sterk signaal.

Een voorbeeld van vorige week maandag en dinsdag. De S&P 500 future is in de afgelopen maanden omhoog gegaan. De afgelopen weken zijn er bovendien meerdere All Time Highs neergezet. Maandag was er sterkte in de S&P future te zien. Het laatste half uur stegen de koersen niet, maar de koersen stonden duidelijk hoger dan halverwege de dag. Beleggers willen duidelijk hun posities meenemen naar dinsdag toe.

De Nederlandse belegger keek aan het begin van de dinsdagmiddag naar waar de S&P 500 future stond. Hij wist dat de Amerikaanse S&P 500 future sterk was, bovendien stond de koers lager. Er was een kans dat de Amerikanen bij het ontwaken dachten: ik kan de S&P 500 future voor een lagere koers oppakken, dan het slot van gisteren. Dit vonden de Amerikanen aantrekkelijk. Dit veroorzaakte een beweging omhoog. De Nederlandse daytrader probeerde voordat de koersen stegen al een long positie in de future te hebben.

Ga voor de Eurostoxx 50 future

Het is vaak interessant om deze future niet op de S&P 500 te kopen, maar op de Eurostoxx 50. De Eurostoxx 50 future volgt immers de S&P 500 future. Het voordeel is dat de Eurostoxx 50 future regelmatig volatieler is dan de S&P 500 future. Dit betekent dat de Europese future verder kan wegzakken of verder kan stijgen dan de Amerikaanse future.

Het gevolg is dat als de Amerikanen de S&P 500 future in de tegengestelde richting duwen, de Eurostoxx50 future daardoor razendsnel de andere kant op kan gaan. De Eurostoxx 50 future heeft immers nog een achterstand in te halen.

Deze strategie valt onder de categorie pivots/reversals. Dit is het short gaan op de hoogste koers van de dag of het long gaan op het dieptepunt van de dag.

Futures handelen via LYNX?

Bij LYNX kunt u razendsnel en voordelig in futures handelen op een zeer professioneel handelsplatform. Tevens heeft u de beschikking over de beste trader tools en heeft u toegang tot vrijwel alle futures markten die wereldwijd worden aangeboden.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart