BEL 20 Analyse


Technische analyse BEL 20 en Johnson & Johnson

Door |

BEL20
ISIN: BE0389555039
|
Ticker: BFX --- %

---
---% (1D)
1W ---
1M ---
1Y ---
BEL20
Artikel laten voorlezen

De Belgische sterindex moet in de eerste handelsminuten alvast 0,72% inleveren. Vorige week ging de BEL 20 licht lager met een verlies van 0,54%. De Index vaart mee op het positieve sentiment omwille van de lagere inflatie in de VS, daardoor won de BEL 20 al meer dan 5% de afgelopen maand. Zowel de FED als de ECB signaleren dat er nog geen plaats is voor euforie en dat de rente zal blijven stijgen.

De Eurostoxx 50 daalt iets minder met 0,44% en kon deze maand al meer dan 12% recupereren, een pak beter dan de Belgische tegenhanger. De Amerikaanse futures voorspellen een lagere start met de S&P 500 0,48% in het rood en de NASDAQ 0,56% in het rood.

Technische analyse BEL 20

De koers viel terug van de weerstandszone op 3650 punten. Na een korte test richting de 50 daagse exponentiële gemiddelde lijkt de koers hierboven toch stand te houden. Hoewel de 50 daagse EMA al lijkt af te vlakken zien we hem toch nog in de juiste richting evolueren.

Na de zwakke poging om boven de weerstand van 3650 punten te breken toont de BEL 20 zwakte. De koers zal waarschijnlijk verder terugvallen naar de 50 daagse EMA en eventueel doorzakken naar de steun op 3550 punten. Als dit niet volstaat om de val af te remmen zal hij verder zakken naar 3500 punten. Ook de MACD lijn maakt zich klaar om de signaallijn neerwaarts te kruisen en een einde te maken aan de positieve trend.

Wanneer de koers verder kan doorstoten boven de weerstandszone op 3650 punten, heeft de koers ruimte om door te stijgen tot de 200 daagse EMA. Deze valt samen met de bodem in maart en kan een significant kantelpunt betekenen voor het verdere verloop van de koers.

Grafiek BEL 20 Index (BFX) | TA BEL 20

Technische analyse Johnson & Johnson

Het farmaceutisch zwaargewicht Johnson & Johnson breekt uit. Na een bodem te hebben gevonden in september en oktober is de koers in opmars. In november kon het boven de 50 daagse EMA stijgen en handelde het aandeel tussen de $ 169 en $ 174. Vorige week kon de koers uit dit kanaal breken en kon ook de MACD lijn de signaallijn opnieuw opwaarts kruisen. De 50 daagse EMA staat op het punt de 200 daagse EMA ook opwaarts te kruisen. Allemaal zeer positieve signalen. De koers zou verder kunnen doorstoten naar $ 178,5 en ook vervolgens de vorige toppen testen.

Grafiek aandeel Johnson & Johnson | TA BEL 20

Ontvang wekelijks de technische analyse BEL 20 per e-mail

Ontvang wekelijks een e-mail met de technische analyse van de BEL 20 index en/of een aandeel uit de index.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Jef Dhondt
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beurs vandaag: het laatste beursnieuws

Artikel laten voorlezen

Wat begin dit jaar een nachtmerrie leek is vandaag een opluchting, de Amerikaanse inflatie is lager dan verwacht met 7,7%. Dat deed de BEL 20 op donderdag met ongeveer 2,5% stijgen. De index opent de week redelijk vlak en kent een stijging van 0,13% na eerst een kleine duik te hebben genomen. Zowel KBC als Aperam zullen vandaag ex dividend noteren.

De Amerikaanse indexen reageerden nog beter op de inflatiecijfers. De NASDAQ index steeg maar liefst bijna 7,5% op donderdag, de S&P 500 kende ook een mooie stijging van 5,5%. Veel beleggers zien dit als een overreactie op een matige afremming van de inflatie. Momenteel voorspellen de futures een verlies van 0,44% voor de NASDAQ en 0,21% voor de S&P 500.

Technische analyse BEL 20

De koers wint aan opwaarts momentum. De BEL 20 kan terrein winnen boven het 50 daagse exponentieel gemiddelde (EMA). Vorige week kon de koers door de weerstandszone op 3600 punten breken. De bodem van de flash crash in maart is dus een belangrijke weerstandszone. Deze week zal bepalend zijn of de koers hierboven standhoudt. Mochten de kopers de overhand hebben, dan kan de grafiek zich verder verplaatsen naar de weerstand op 3740 punten alvorens de strijd met de 200 daagse EMA aan te gaan.

Een duurzame stijging boven de 200 daagse EMA kan een trendommekeer betekenen. Aan de 50 daagse EMA kunnen we zien dat de koers momentum wint en kan doorstijgen.

Grafiek BEL 20 Index (BFX) | TA BEL 20

Technische analyse Visa

De betaalgigant Visa kon een dubbele bodem vormen in oktober en kende een mooie stijging sindsdien. De koers bevindt zich momenteel dan ook boven de 200 daagse EMA. Daarmee is het ook één van de weinige aandelen die zich hierboven bevindt. Op de jaarlijkse grafiek zien we echter wel dat de koers al meerdere pogingen heeft ondernomen om boven de 200 daagse EMA te blijven maar werd telkens sterk afgewezen op de weerstand. Deze week zal dus opnieuw bepalend zijn voor het verdere verloop van Visa op de middellange termijn.

Grafiek aandeel VISA | TA BEL 20

Artikel laten voorlezen

De BEL 20 opent met een verlies van 0,30%. Tussen de 20 grootste bedrijven van België kwamen gemengde signalen. Het beruchte Galapagos schrapt 200 banen en zakt 3,6% in de eerste handelsminuten. De winkelketen Colruyt kreeg dan weer positief nieuws van de Amerikaanse bank Jefferies die een koopadvies geeft. Colruyt stijgt daarbij 2,7%.

De Eurostoxx 50 opende met een verlies van 0,60%, maar de index kon al snel groen kleuren en stijgen tot 0,35% winst. De Amerikaanse futures kenden een gelijkaardig verloop, een opening in het rood, maar de NASDAQ en S&P futures konden intussen herstellen naar 0,23% en 0,33%.

Technische analyse BEL 20

We starten de week met een jaarlijkse grafiek die er iets positiever uitziet. Na de dubbele bodem in oktober kon de koers boven de weerstand van 3500 punten breken en tekende daarbij een positief signaal. Vervolgens kon het boven het 50 daagse exponentiële gemiddelde (EMA) breken. Vorige week opende de koers opnieuw onder de 50 daagse EMA maar kon dat snel goedmaken vanop de steun op 3500 punten. De volgende halte is waarschijnlijk de weerstand op 3650 punten, de bodem van de flash crash in maart. Wanneer de kopers hier sterk blijven kunnen we een verdere consolidatie van de twee exponentiële gemiddelden zien. De 50 daagse EMA wijst opnieuw naar boven, momenteel is de afstand tussen de twee gemiddelden dit jaar nog niet zo groot geweest.

Mocht de weerstand te sterk blijken, dan zakt de koers waarschijnlijk opnieuw richting de steunzone op 3525 punten of tot de 50 daagse EMA.

Grafiek BEL 20 Index (BFX) | TA BEL 20

Technische analyse Warehouses De Pauw

Terwijl VGP wordt afgestraft kan zijn concurrent Warehouses De Pauw het hoofd iets beter boven water houden. De logistieke vastgoed vennootschap start deze week in een zeer nauw interval tussen de steun van € 25,75 en de weerstand van € 26,75. De koers botst op de 50 daagse EMA en mislukt al driemaal om erboven te stoten, een teken van zwakte. Mocht de koers onder de 25,75 zakken is de kans groot dat we opnieuw de bodem van € 23 testen. Mocht de koers toch boven de weerstand stoten dan is een stijging naar € 29,25 mogelijk.

Grafiek aandeel Warehouses De Pauw | TA BEL 20

Artikel laten voorlezen

Ook in de BEL 20 is het resultatenseizoen vol geopend. Vrijdagavond kwam Confinimmo naar buiten met kwartaalcijfers en vandaag kent het bedrijf een stijging van 3%. De BEL 20 opent licht in het rood met een daling van 0,20%.

Deze week kan volatiel worden. Er komen een heleboel bedrijven op de Brusselse beurs met kwartaalresultaten. Op 3 november maken de grotere namen resultaten bekend, waaronder Galapagos, Solvay, ING en Euronav.  Het wordt afwachten of de BEL 20 evenveel moet lijden als Big Tech in de Verenigde Staten waar onder andere Amazon, Meta en Google met teleurstellende resultaten beleggers niet konden bekoren.

De Amerikaanse futures voorspellen een lagere opening, de Dow Jones future zakt het minst met 0,32%. De S&P 500 futures en de NASDAQ voorspellen elk een lagere opening met een daling van 0,45% en 0,61%.

Technische analyse BEL 20

Op de jaarlijkse grafiek merkten we vorige week de dubbele bodem op rond 3300 punten. Na de afwijzing op erboven te stoten gingen de kopers een tweede maal in de aanval, met succes. Daarbovenop kan de koers boven het 50 daagse exponentiële gemiddelde (EMA) stoten na het positieve MACD signaal van vorige week. Dat was sinds mei nog maar één keer het geval. De koers heeft momenteel al moeite om voorbij de weerstand op 3575 punten te stijgen. Mocht de koers terrein blijven winnen boven de EMA kan hij doorstijgen voorbij deze weerstand richting de, belangrijkere, weerstand op 3650 punten. Een stijging hierboven kan de trend op korte termijn doen keren.

Grafiek BEL 20 index (BFX) | Technische Analyse BEL 20

Technische analyse Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway hoort bij de 26% die zich op de Amerikaanse beurzen boven zijn 200 daagse simple moving average (SMA) bevindt. Het bedrijf, onder leiding van beursgoeroe Warren Buffet, wordt door veel beleggers gezien als een defensief aandeel en wordt gebruikt als veilige haven in onzekere tijden.

Na de dubbele bodem op $ 264 kent de koers een heropleving. Nu kon het aandeel stijgen boven de weerstand van zowel $ 281 en $ 289. Daarmee sprong de koers ook boven zowel de 50 daagse EMA als de 200 daagse EMA. De 50 daagse EMA wijst naar de rechterhoek van de grafiek en weerspiegelt een positieve trend op korte termijn.

Vrijdag kende de koers een stijging van 3,36% en werd door een weerstand op $ 300 gestopt, bij een verdere doorbraak is een stijging naar de vorige top op $ 307 mogelijk. De koers kan verder worden aangewakkerd door positieve verwachtingen over de resultaten op 12 november.

Grafiek aandeel Berkshire Hathaway | TA BEL 20 en Berkshire Hathaway

Artikel laten voorlezen

De BEL 20 opent de laatste week van oktober met een winst van 0,85%. De sterkere Amerikaanse beurzen op vrijdag zorgen voor een beter beurssentiment in Europa. De beurs in Hong Kong gaat onderuit na de herverkiezing van de Chinese president Xi Jin Ping en trekt daarbij ook Chinese ADR aandelen zoals Alibaba met zich mee.

De S&P 500 en NASDAQ futures voorspellen dan weer een lagere opening voor de indexen. De S&P 500 index met respectievelijk 0,22% en de NASDAQ index met 0,25%.

Technische analyse BEL 20

Op de jaarlijkse grafiek zien we dat een dubbele bodem werd gevormd op 3300 punten. De lijn waarboven we moeten breken om uiteindelijk een positief signaal te bekomen ligt op 3500 punten. Daar ligt de koers nu mee te worstelen. De kopers zullen pas zeker zijn van het stuk bij betere economische data en zullen dus niet onmiddellijk hierboven proberen te stoten. Het 50 daagse exponentiële gemiddelde (EMA) valt ook samen met de weerstand van 3500 punten en versterkt het belang van een prijsstijging hierboven. Wanneer de koers kan uitbreken kan hij verder stijgen naar 3660 punten. Indien dit niet het geval is dan zal hij terugkeren naar de bodem op 3300 punten.

De MACD toont ook positieve signalen en wijst opnieuw naar het noordoosten, daarbij ligt hij ook boven de signaallijn.

Grafiek BEL 20 index (BFX) | Technische Analyse BEL 20

Technische analyse Prosus

De Zuid Afrikaanse holding gaat bij de opening 12% onderuit. Voornamelijk het grote belang in het Chinese Tencent zorgt voor neerwaartse druk. Sinds de top in 2021 verloor het aandeel meer dan 60% van zijn waarde. Momenteel noteert Prosus rond de 43 euro maar zal waarschijnlijk doorzakken naar 40 euro. Na deze sterke koersval is de kans groot dat de prijs steun vindt op de bodem van 2022 bij 40 euro.

Vanaf dit punt is een heropleving mogelijk richting de weerstand op 46 euro en 54 euro. Maar als de steun geen stand weet te houden, dan is er nog geen bodem in zicht.

Grafiek aandeel Prosus | TA BEL 20 en Prosus

Artikel laten voorlezen

De BEL 20 kon vorige week 1,13% winnen. In de eerste handelsminuten van deze week wist de koers niet waar hij heen wilde. De BEL 20 schommelde van winst naar verlies om nu opnieuw op 0,44% winst te komen. Dat kunnen we zien als een weerspiegeling van de onzekere tijden.

De Amerikaanse beurzen gaan opnieuw vol in de rem. Nadat de Amerikaanse inflatie hoger was dan verwacht in september moeten beleggers opnieuw verliezen incasseren. De S&P 500 en de NASDAQ starten deze week op een iets positievere noot, de futures voorspellen een stijging van 1,18% en 1%.

Technische analyse BEL 20

Momenteel bevindt de koers zich op de weerstandszone van 3400 punten. We zien opnieuw en veel lagere top en twee bodems die elkaar lager opvolgen, dat bevestigt de negatieve trend. Wanneer de koers onder de 3400 punten blijft zal hij waarschijnlijk snel doorvallen naar 3250 punten. Wanneer deze steun niet volstaat zet de BEL 20 koers naar 3050 punten. Op de vijfjaarlijkse grafiek met wekelijkse candles zien we opnieuw het vormen van een death cross. De 50 daagse exponential moving average (EMA) bouwt opnieuw op om de 200 daagse EMA neerwaarts te kruisen. Dit zou het neerwaartse traject verder versnellen. Wanneer de koers opnieuw boven de 3400 punten kan stoten is een verbetering op korte termijn mogelijk richting de 3575 punten.n.

Grafiek BEL 20 index (BFX) | Technische Analyse BEL 20

Technische analyse Carnival Corporation

De Amerikaanse cruisemaatschappij zakt onder zijn coronabodem van maart 2020. Daarbij verloren beleggers in de afgelopen 5 jaar een stevige 89% van hun waarde. Daarbovenop keert het bedrijf geen dividenden meer uit sinds de covidcrash. Met deze prestatie hoort het aandeel bij de drie slechts presterende aandelen van de S&P 500. De toekomst ziet er niet rooskleurig uit nu de koers door de steun van $ 7,8 zakt.

Grafiek aandeel Carnival Corp | TA BEL 20