Top 10 meest verhandelde aandelen

Beleggers en handelaren vinden het doorgaans interessant om te zien waar anderen in handelen. In dit artikel bespreken we dan ook de meeste verhandelde opties en de populairste aandelen van de maand september.

De onderwerpen die in dit artikel over de meest verhandelde opties besproken worden:

10 meest verhandelde opties

10 meest verhandelde opties in de VS

10 meest populaire aandelen in de VS

Beleggen bij LYNX

September is historisch gezien altijd een lastige maand voor beleggers. De geschiedenis leert ons dat aandelenbeurzen in deze maand doorgaans een negatief rendement boeken. Dat was ook dit jaar weer het geval, de indices stonden onder druk en zijn de maand lager geëindigd.

Maar liefst 10 van de 11 S&P 500 sectoren gingen afgelopen maand omlaag. Het grootste verlies werd geboekt door de basic materials sector, de aandelen die actief zijn in de verwerking van grondstoffen. Enkel de energiesector kon groene cijfers schrijven met een winst van 9%. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de sterke stijging van de olie- en gasprijzen. Deze ontwikkelingen zagen we ook terug in de data van afgelopen maand. Enorm veel beleggers handelden namelijk in opties van Royal Dutch Shell.

Wat zijn de meest verhandelde aandelen en opties onder beleggers bij LYNX Nederland?

Bij LYNX krijgt u het meest uitgebreide aanbod. Daarom kiezen ontzettend veel beleggers voor LYNX om opties te verhandelen. Voor de lijstjes hieronder kijken we naar het aantal transacties die in de desbetreffende onderliggende waardes zijn gedaan. Dit kan interessant zijn om te zien waar medebeleggers zich mee bezighouden, maar ook om eventueel inspiratie op te doen. Echter, uiteraard zegt het aantal transacties niets over het het toekomstige koersverloop van de besproken aandelen of opties.

Top 10 meest verhandelde opties – algemeen

 1. AEX (EOE)
 2. S&P 500 (SPX)
 3. Royal Dutch Shell (RDSA)
 4. Tesla (TSLA)
 5. ASML (ASML)
 6. Apple (AAPL)
 7. ArcelorMittal (MT)
 8. Prosus (PRX)
 9. Amazon (AMZN)
 10. ING Groep (INGA)

Er hebben wederom weinig verschuivingen plaatsgevonden in de lijst met meest verhandelde opties. Maar liefst 9 aandelen stonden ook op de lijst van juli, de laatste keer dat we deze informatie deelden. Echter, zijn de meest populaire opties van plek gewisseld op de lijst. Nieuwkomer is de ING Groep, welke het aandeel NIO uit de top 10 heeft gestoten. 

Door de populariteit is de volatiliteit hoog en dat is weer interessant voor optiehandelaren. Door de sterke stijging van de olieprijzen doken handelaren massaal op de aandelen en opties van Shell. 

AEX opties (EOE)

Beleggers bij LYNX zijn iedere maand enorm actief met AEX opties. Maandelijks staan deze opties bovenaan de lijst van meest verhandelde opties en uiteraard niet voor niets. Er is een enorm aanbod van week- en zelfs dagopties en u betaalt bij LYNX slechts € 0,99 per AEX indexoptie. Een AEX-mini-optie kost overigens slechts € 0,30 en voor een aandelenoptie bent u € 0,79 kwijt. Alle tarieven vindt u hier.

Royal Dutch Shell (RDSA)

De koers van Shell steeg in september met zo’n 14% en dat bracht veel beleggers richting de opties van Shell. Het aandeel bewoog de maanden daarvoor voornamelijk zijwaarts, maar wist nu volop te profiteren van de verder stijgende olieprijzen. Vanwege de enorm gestegen gasprijs duiken bedrijven nu vol op olie als alternatief. Meerdere landen zoals Pakistan, Bangladesh en in het Midden-Oosten hebben hun generatoren overgeschakeld op olie. Daarbij komt ook nog eens het feit dat de productie laag ligt, vanwege de afspraken die de OPEC eerder dit jaar maakte. De vraag neemt tegelijkertijd alleen maar verder toe nu de meeste economieën weer terug gaan naar normaal, met het einde van de coronapandemie in zicht.

Shell (RDSA) koersgrafiek

ASML (ASML)

Hoewel de koers van ASML in september nog meerdere records op de koersborden wist neer te zetten, zagen we de laatste dagen enorme rode candles op de grafiek verschijnen. De volatiliteit bij de chipmachinefabrikant is in ieder geval hoog en dat is interessant voor optiehandelaren. Sinds het hoogtepunt van enkele weken geleden is de koers van ASML met ruim 17% gedaald. 

De koers van het aandeel was het afgelopen jaar hard opgelopen en beleggers lijken hier duidelijk wat winst van tafel te halen. De daling wordt versterkt door de oplopende rentes, waardoor beleggers geneigd zijn om groeiaandelen van de hand te doen. Toekomstige winsten worden dan namelijk verdisconteert tegen een hogere rente en dan daalt de koers van een (duur) aandeel bij een rentestijging dus extra hard.

Top 10 meest verhandelde opties in de VS

 1. S&P 500 opties (SPX) (SPY)
 2. Tesla (TSLA)
 3. Apple (AAPL)
 4. Amazon.com (AMZN)
 5. NIO (NIO)
 6. AMC Entertainment (AMC)
 7. Microsoft (MSFT)
 8. Advanced Micro Devices (AMD)
 9. Alibaba Group Holding (BABA)
 10. Palantir Technologies (PLTR)

Afgelopen maand zijn Facebook en Invesco QQQ trust verdwenen uit de lijst met meest verhandelde opties in de VS. Nieuwkomers zijn twee techfondsen, namelijk Alibaba en Palantir Technologies.

Alibaba (BABA)

Alibaba is sinds zijn hoogtepunt gehalveerd en ontzettend veel beleggers zijn bezig met dit aandeel. De Chinese e-commerce reus lijkt optisch goedkoop en de groei is nog altijd spectaculair. Het bedrijf heeft vooral last van de Chinese overheidsbemoeienis. Eerder dit jaar had de regering het namelijk op oprichter Jack Ma gemunt en kreeg het bedrijf een miljardenboete.

Recentelijk kondigde Beijing nog meer maatregelen aan die de business van het bedrijf schaden. Bovendien moet het bedrijf de komende 5 jaar maar liefst $ 15,5 miljard investeren in ‘common prosperity’. Beleggers kijken dus noodlijdend toe hoe Alibaba een fors bedrag ‘weggeeft’ aan de Chinese samenleving.

Alibaba (BABA) koersgrafiek

Palantir Technologies (PLTR)

Het Amerikaanse softwarebedrijf Palantir is gespecialiseerd in big data analyse. Deze data wordt steeds interessanter en waardevoller. Amerikaanse creditcardmaatschappijen verkopen bijvoorbeeld ons aankoopgedrag door aan bedrijven, maar ook aan institutionele beleggers. Het aandeel is nu ongeveer een jaar beursgenoteerd en het maakt nog geen winst, maar groeit wel hard. Naar verwachting wordt data ook steeds waardevoller en zijn partijen bereidt om steeds meer te betalen hiervoor. Beleggers bij LYNX waren afgelopen maand zo ook actief in de opties van Palantir.

Top 10 meest populaire aandelen in de VS

We werpen ook nog even kort een blik op de meest populaire aandelen op Wall Street. Het is altijd interessant om te zien of klanten bij LYNX misschien een aandeel hebben gespot, waar andere beleggers nog niet van hebben gehoord.

Vooral afgelopen maand zijn veel opvallende namen op de lijst verschenen. Acquisitie bedrijf Vinco Ventures vloog in augustus en september hard omhoog.

Camber Energy is een bedrijf dat actief is in de olie- en gasindustrie en kon profiteren van de forse stijging van de energieprijzen. Het bedrijf had een hoge short-ratio en lijkt dan ook het volgende target te zijn van meme-beleggers van het Reddit-forum. Bekijk de volledige lijst hieronder.

 1. Tesla (TSLA)
 2. Apple (AAPL)
 3. Vinco Ventures INC (BBIG)
 4. Camber Energy (CEI)
 5. Lucid Group (LCID)
 6. Microsoft (MSFT)
 7. Lightwave Logic (LWLG)
 8. Moderna (MRNA)
 9. AMC Entertainment (AMC)
 10. Amazon.com (AMZN)

Handel in de top 10 meest verhandelde aandelenopties via LYNX

Handel in Amerikaanse aandelenopties en indexopties zonder enige beperking. In totaal zijn ruim 3.000 verschillende Amerikaanse aandelen beschikbaar waar u opties op kunt handelen. Daarbij biedt LYNX ook opties aan op de S&P 500, Dow Jones en NasdaqGeen andere broker heeft zoveel handelsmogelijkheden met opties als LYNX. Bekijk het aanbod:


Gerelateerde artikels

Meer optie nieuws en tips

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.