Alles over het aandeel Ackermans & van Haaren

Ackermans & van Haaren is een investeringsholding die gevestigd is in het Brusselse en haar aandeel noteert op de beurs sinds 20 juni 1984. Het aandeel Ackermans & van Haaren (BE0003764785) is reeds geruime tijd een gevestigde waarde binnen de BEL-20 index en heeft er een weging van 2,75 procent.

Verder is ze ook opgenomen in de private equity NXT-index van Euronext Brussel en in de Europese DJ Stoxx 600. De holding probeert waardcreatie  te verwezenlijken voor de aandeelhouders door middel van lange termijn participaties te nemen in internationale ondernemingen. Er zijn 5 kernsectoren waarop Ackermans & van Haaren zich op toelegt.

  • Marine Engineering & Contracting
  • Private Banking
  • Real Estate & Senior Care
  • Energy & Resources
  • Growth Capital

Koersverloop van het aandeel Ackermans & van Haaren

Een jaar terug stond Ackermans & van Haaren rond de magische grens van 100. Tijdens het schrijven van dit artikel staat het aandeel Ackermans & van Haaren maar liefst 50 euro hoger per aandeel. De prijs bevindt zich boven de 200 EMA (blauwe lijn) en blijft hogere toppen en hogere bodems maken, wat erop wijst dat de stieren nog steeds de controle hebben. Technisch gezien zijn de korte termijn dalingen een opportuniteit om een pakketje aandelen Ackermans & van Haaren aan te kopen.

Aandeel Ackermans & van Haaren versus BEL 20

Het is altijd interessant om te weten wie de kar heeft getrokken en wie niet. Ackermans & van Haaren zitten duidelijk bij de kop van het peloton. Van 1 juli 2016 tot en met 10 juli 2017 is de BEL 20 index met 14,50 procent gestegen. Het aandeel Ackermans & van Haaren doet vele malen beter en weet in diezelfde periode een stijging van 37 procent op de borden te zetten.

AvH en CFE bestuderen samenbrengen bouwactiviteiten

De investeringsholding AvH is een meerderheidsaandeelhouder bij de industriële groep CFE. Terzelfdertijd is AvH voor 100 procent eigenaar van de groep Van Laere. De fusie zou in het vierde kwartaal van 2017 kunnen gebeuren. Wanneer alles effectief achter de rug zal zijn, is nog niet duidelijk. Een grote reactie van de beleggers was er niet te bespeuren. Het aandeel Ackermans & van Haaren sloot 1 procent lager maar dit is ondertussen al helemaal hersteld.

De boekhouding over een periode van 7 jaar

  • Omzet: de omzet gaat de laatste jaren in stijgende lijn. Ook voor 2017 verwacht men een stijging.
  • Net profit: is het netto inkomen en hiervan worden de kosten, afschrijvingen, interesten en taksen afgetrokken. De laatste jaren gaat de net profit van Ackermans & van Haaren gestaag naar boven.
  • Dividend per aandeel: De afgelopen jaren bleef het dividend stabiel. Dit jaar wordt er een hoger dividend verwacht dat de afgelopen jaren.

De laatste adviezen rond het aandeel Ackermans

De afgelopen 3 maanden zijn er nog enkele investeringsbanken die hun advies hebben uitgesproken over het aandeel Ackermans & van Haaren. Het valt op dat de koers op dit moment hoger ligt dat de meeste koersdoelen. Alle adviezen staan dus ook op houden. Het gemiddelde koersdoel ligt op €142,50 terwijl de koers tijdens het schrijven van dit artikel de beursdag heeft afgesloten op €150,05 wat €7,55 hoger ligt dan het gemiddelde koersdoel.

Beurshuis Advies Koersdoel
ING Houden €147,50
KBC Securities Houden €145,00
Kepler Cheuvreux Houden €140,00
Degroof Petercam Houden €155,00
Société Générale Houden €125,00
Gemiddeld N.A. €142,50

 

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Meer:

Gerelateerde artikelen