Aandeel Beyond Meat: beleggers smaken het veggie aandeel

Het is ‘het’ gespreksonderwerp van de afgelopen dagen. Het aandeel Beyond Meat is booming. Maar voor hoelang nog? Tientallen procenten erbij dag na dag is een sprookje dat niet kan blijven duren. Of zou dit voor Beyond Meat anders zijn? Beyond Meat produceert plantaardig vlees die goed zou zijn voor het milieu en voor het menselijk lichaam. En gezien het voorlopig rendement ook voor de vroege beleggers.

Zijn er signalen dat het aandeel stoom aan het verliezen is? We bekijken het in dit artikel.

De onderwerpen die worden besproken in het artikel over Beyond Meat:

  • Beursgang van het aandeel Beyond Meat.
  • Het bedrijf Beyond Meat.
  • Aandeel Beyond Meat
  • Wat zeggen de cijfers?

Aandeel Beyond Meat

Beursgang van het aandeel Beyond Meat

Het aandeel Beyond Meat deed een IPO op 2 mei 2019 om ‘u’ tegen te zeggen. De uitgifteprijs van het aandeel Beyond Meat lag op $ 25. De eerste verhandelde prijs op de Nasdaq kwam meteen uit op $ 46, meteen dus 84 procent in het groen. Het aandeel Beyond Meat wordt met deze prestatie (voorlopig) de meest succesvolle IPO van 2019. Voor mogelijks toekomstige beursintroducties kan u de IPO-kalender raadplegen.

Het bedrijf Beyond Meat

Beyond Meat is een bedrijf die zo’n tien jaar geleden is opgericht in het zonnige Californië. De thuismarkt van het bedrijf was vorig jaar goed voor zo’n $ 900 miljoen. Beyond Meat heeft wel te maken met sterke concurrentie. Hoewel deze concurrenten (nog) geen publieke bedrijven zijn. De grootste concurrent van Beyond Meat is Impossible Foods. Dit bedrijf haalde ook onlangs nog maar $ 300 miljoen op bij investeerders. Voorlopig heeft Impossible Foods nog geen notering op de secundaire markt. Maar dit wil niet zeggen dat het bedrijf heeft stilgezeten.

Impossible Foods heeft een overeenkomst met Burger King om hun nephamburgervlees te verkopen in meer dan 7.000 Burger King restaurants. Het wordt afwachten of er ook een toekomstige samenwerking inzit tussen Beyond Meat en een andere fastfoodketen.

U vraagt zich waarschijnlijk af hoe het vlees smaakt. Volgens talloze recensies smaakt het plantaardig vlees zoals echt vlees, is de textuur korrelig en komt de rode kleur van bietensap.

Volgens Allied Market Research zou de markt waar Beyond Meat actief is, de komende drie jaar jaarlijks groeien met 8.4 procent. Tegen 2020 zou de sector wereldwijd goed zijn voor $ 5,2 miljard. De totale vleessector is goed voor € 1,25 biljoen. In het ideale scenario zal dus wat omzet verschuiven van de totale vleessector naar de sector van het ‘nepvlees’.

Aandeel Beyond Meat

Het aandeel Beyond Meat is terug te vinden onder symbool <<BYND>> op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. Beyond Meat doet het voorlopig erg goed. Zeker indien u de afgelopen IPO’s van andere bedrijven erbij neemt. Aandeel Lyft en aandeel Uber hebben de verwachtingen helemaal niet kunnen inlossen. Beyond Meat komt uit een volledig andere sector en zou wel eens een begrip kunnen worden onder de consumenten en gezinnen. Ook vertelt Beyond Meat dat ze nu eigenlijk pas aan hun expansie zullen beginnen. Volgend jaar zou Beyond Meat een productiesite openen in Europa. Bij Uber en Lyft heerst er onder de beleggers het gevoel dat de expansiefase er eigenlijk al zo goed als opzit.

Koers Beyond Meat

Het voorlopige succes van het aandeel Beyond Meat heeft ook de aandacht getrokken van de shortsellers. De vraag naar aandelen is gigantisch. Dit vertaalt zich in een rente van meer dan 100 procent die wordt betaald aan de bezitter van Beyond Meat aandelen indien hij of zij ze uitleent. U vindt het adembenemende cijfer hieronder. Opmerking: het uitleenpercentage verandert doorheen de tijd en is het resultaat van vraag en aanbod. Het exuberante cijfers doet vermoeden dat de vraag om het aandeel Beyond Meat te shorten enorm is.

Short interest aandeel Beyond Meat

Beleggen in Beyond Meat kan u ook overwegen uit ecologische doeleinden. De fabrikant maakt zich sterk dat dat hun bedrijfsvoering een positieve impact heeft om de klimaatsverandering. Denk hierbij aan daling van CO2 uitstoot en waterverbruik ten opzichte van de doorsnee vleesfabrikant. Wenst u te beleggen in klimaat of ziet u wel beleggingsopportuniteiten door groen te beleggen. Lees dan zeker het artikel waar we beleggen in het klimaat van dichterbij bekijken.

Of we deze zomer vleesloze hamburgers en braadworsten zullen eten op de barbecue is nog maar de vraag. Voor de geïnteresseerden: de producten van Beyond Meat zijn te koop bij Albert Heijn en Delhaize. Bij Delhaize ligt The Beyond Burger (227 gr) in de rekken voor € 5,99.

De cijfers van Beyond Meat

Beyond Meat  heeft nog geen enkel jaar winst kunnen maken. Vorig jaar klokte het Amerikaanse bedrijf af op $ 28,7 miljoen verlies tegenover een gerealiseerde omzet van $ 87,9 miljoen. De huidige marktkapitalisatie ligt rond de $ 10 miljard. Als we deze cijfers naast elkaar leggen betekent dit dat het aandeel Beyond Meat aan meer dan 113 keer de omzet noteert. Bijna hallucinante cijfers te noemen. De enorme rally heeft ervoor gezorgd dat de koersdoelen van vele analisten al ruimschoots overschreden zijn. Recentelijk gaf Credit Suisse het aandeel Beyond Meat een koersdoel van $ 125. Tijdens het schrijven van dit artikel gaat het aandeel vlot over de $ 160. Hierdoor heeft het beurshuis JP Morgan zijn koersdoel naar beneden bijgesteld. Ook werd het advies gewijzigd van kopen naar neutraal.

Aandeel Beyond Meat kopen of verkopen bij LYNX

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Aandeel Beyond Meat koers
Kevin Verstraete

Kevin Verstraete

Beleggingsspecialist

Kevin Verstraete is accountmanager en beleggingsexpert bij LYNX België. Lees zijn artikels op het LYNX Kennisportaal of via Twitter.

Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon Exclusief
Beursnieuws