ABO-Group aandeel: positivisme troef

ABO-Group is een Belgische consultant in bodemstudies met een hoofdzetel in Gent. Het bedrijf stelt 364 mensen te werk en draait een omzet van € 49 miljoen (2020). Het ABO-Group aandeel is bijzonder illiquide, met gemiddeld slechts 1.120 verhandelde aandelen per dag. Het uitvoeren van marktorders is zeker niet aan de orde. Hieronder vindt u een fundamentele analyse van het ABO-Group aandeel door beursgids Bonconsul.

De volgende onderwerpen over het aandeel ABO-Group worden besproken:

ABO-Group aandeel

Koers aandeel ABO-Group

U vindt de ABO-Group koers terug op Euronext. Indien u de grafiek opent, merkt u meteen dat het ABO-Group aandeel al jaren zijwaarts noteert. Recentelijk lijkt de koers uitgebroken te zijn. Wat is er aan de hand? Bonconsul neemt het Gentse bedrijf voor u onder de loep.

Groei zet zich voort zonder veel impact van de pandemie

De ABO-Group kon de omzet doen stijgen met + 2,8% tot € 49,3 miljoen (2019: € 48,0 miljoen). Dat het bedrijf weinig impact voelt van de coronapandemie bevestigt de CEO opnieuw in het persbericht. Het positivisme straalt er trouwens van af, met een goed gevuld orderboek en een markt die dixit CEO Frank De Palmenaer “post-corona denkt”. De zaken gaan goed. Frankrijk (49% van de omzet) deed het uitstekend en groeide + 6,3% tot € 24,0 miljoen (2019: € 22,6 miljoen), met dank aan de succesvolle integratie van ABO-Innogeo en een record vierde kwartaal voor ABO-ERG.

België (31% van de omzet) deed het ook niet slecht gezien de omstandigheden, met een nagenoeg stabiele omzet op € 15,4 miljoen. Het bedrijf blijft hameren op het unieke concept van het ‘one-stop-shop’ principe waarbij bouwheren, projectontwikkelaars en architecten voor al hun ondersteunende milieu- en geotechnisch gerelateerde studies bij één partij terecht kunnen, inclusief energie-advies in de meest brede zin.

Nederland (20% van de omzet) had een minder goed jaar in advies, maar zeker geen slecht jaar. Er was sprake van een daling van de omzet van – 1,3% tot € 9,9 miljoen (2019: € 10,1 miljoen). ABO blijft uitkijken voor bijkomende aanwerving van experts om de organische groei te ondersteunen.

Winstmotor komt eindelijk op gang

Het bedrijf lijkt nu eindelijk een grootte te hebben bekomen opdat er structurele winst gegenereerd kan worden. De stijging van de omzet resulteerde rechtstreeks in een verhoging van de recurrente bedrijfswinst naar € 2,4 miljoen (2019: € 1,9 miljoen). Dankzij een belastingbonus in Frankrijk kon de recurrente nettowinst zelfs stijgen tot € 1,5 miljoen (2019: € 0,5 miljoen), of € 0,14 per aandeel.

Record cash generatie met dank aan het werkkapitaal

Er werd een record aan recurrente vrije kasstroom gegenereerd van € 3,7 miljoen (2019: € -302 duizend) of € 0,35 per aandeel. Dat was mogelijk dankzij een hogere recurrente bedrijfscashflow tot € 6,9 miljoen (2019: € 6,2 miljoen), maar anderzijds ook vooral door een verlaging van het werkkapitaal met maar liefst € 1,8 miljoen.

Dividend blijft opgeofferd worden om verdere groei te ondersteunen

De overnames gedaan eind 2020 en begin 2021 zullen de omzet voor 2021 naar verwachting met € 5 miljoen doen toenemen. Ook organisch verwachten we een stevige groei. Zo komt het bedrijf beetje bij beetje dichter bij zijn doel van € 100 miljoen omzet, dat verwacht wordt tegen 2025 bereikt te zijn. Opvallend is dat dit doel voornamelijk bereikt zal worden via organische groei. Overnames zijn slechts de tweede manier om daar te geraken.

Ook in 2021 zullen overnames plaatsvinden, maar er zijn nog geen details bekend. Wat wel zeker is, is dat het bedrijf in zijn drie thuismarkten wil blijven. Vanaf 6 april werkt Degroof Petercam als liquidity provider voor de ABO-Group, wat het aandeel fors meer liquide moet maken. Verder is er ook een tweede notering op de Franse beurs aangevraagd, nu het bedrijf goed op pad is om meer dan de helft van zijn omzet uit Frankrijk te halen. Een notering daar zal de merkbekendheid vergroten, iets wat in het voordeel kan spelen van het ABO-Group aandeel.

Conclusie aandeel ABO-Group

Het bedrijf presteerde beter dan Boncosul had verwacht. Het positivisme straalt ervan af in het persbericht van de groep. De business merkt weinig van corona en zet zijn groeipad richting € 100 miljoen omzet tegen 2025 onverstoord verder. Na integratie van de cijfers in het model van Bonconsul komt het koersdoel op € 6,6 (voordien: € 5,81).

Beleggen in het aandeel ABO-Group bij LYNX

Via het handelsplatform van LYNX kunt u beleggen in internationale aandelen op verschillende beurzen, dus ook in het aandeel ABO-Group. Bekijk ons aanbod:

ABO-Group aandeel
Bonconsul

Bonconsul

Bonconsul is een one stop shop solution voor mensen die hun zoektocht naar de juiste aandelen gemakkelijk en boeiend willen maken. Het platform is 24/7 online bereikbaar en u krijgt bovendien én nieuwsberichten én waardering én dagelijkse beurstips direct in uw mailbox. Gedaan dus met wachten op dat wekelijkse magazine.

Daarnaast kan u perfect de  transacties vrijwillig volgen indien u dat wenst. Dankzij de samenwerking met LYNX kost een jaarabonnement slechts €199 in plaats van €299. Meer info op www.bonconsul.be of contacteer Bonconsul voor een één op één rondleiding op het platform.

Gerelateerde artikelen