TA: ‘L’Oréal verzorgt haar aandeelhouders’

De L’Oréal Groep is wereldwijd bekend van de verzorgingsproducten op het gebied van haarkleur, huidverzorging, make-up en parfums. Zelfs de aandelenbezitters L’Oréal worden goed verzorgd.

L’Oréal vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. CAC-40 index

Mensen die graag goed voor zichzelf zorgen, die zijn wellicht bereid om tegen elke prijs deze doelstelling te bereiken. De aandeelhouders van L’Oréal begrijpen direct wat hiermee wordt bedoeld en vinden het niet erg om de hoofdprijs te betalen voor een investering in dit luxe-aandeel. De beurskoers neigt opwaartse uit te breken naar nieuwe hoogtepunten. De Franse aandelenindex (zie volgende analyse hieronder) slaagt hier nog niet in. De (roze) relatieve sterktelijn die de beurskoers van L’Oréal deelt de Franse CAC-40 waardering toont al langere tijd een stijgende lijn. Kortom, het aandeel L’Oréal verkeert in de luxe positie om aantrekkelijk te zijn voor aandelenbeleggers.

L’Oréal vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. CAC-40 index

CAC-40 index vanaf 2018

De Franse CAC-40 index beweegt sinds de koerstop eind januari 2018 per saldo zijwaarts. Het koersverloop toonde recent de kenmerken van een (S)chouder(H)oofd(S)chouderpatroon. Het leek er sterk op dat ook deze maand de Franse beursgraadmeter het hoofd zou laten hangen. De recente opleving heeft het technisch beeld weer wat opgemonterd, maar nog steeds lijkt het beurssentiment in Parijs als gevolg van de lagere toppen en de recent lagere bodem kwetsbaar voor een grotere variant van het omkeerpatroon. Er zijn immers twee stijgende trendlijnen neerwaarts gebroken en de huidige herstelbeweging heeft de laatste top rond 5450 nog net gepasseerd. En dus moeten aandelenbeleggers op de Franse beurs selectief zijn in hun beleggersgedrag.

CAC-40 index vanaf 2018

AEX-index op maandbasis vanaf 1999

De AEX bevindt zich in een lange termijn perspectief in een lastig waarderingsgebied. In het kalenderjaar 2007 werd de hoogste slotkoersen op maandbasis gezet bij indexstanden op 548,21 en 547,85. In de afgelopen anderhalf jaar werden het hoogste niveau uit 2007 (= 563,98) een aantal keren gepasseerd, maar de vreugde bleek telkens van korte duur. Bij de actuele waardering noteert de AEX-index wederom nog geen 2% onder het markante weerstandniveau van 12 jaar geleden. De onderkant van de stijgende trend bevindt zich nu nabij het dieptepunt van december 2018 (= AEX 472,19). Conclusie: de actuele rendement/risico-ratio nodigt onder 563,98 niet uit om erg bullish te zijn of te worden.

AEX-index op maandbasis vanaf 1999

De meest recente Masterclass met Edward Loef – “Herken toppen en bodems in beurskoersen” kunt u hieronder terug kijken:

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel naar
09 223 23 20
Contact icon E-mail naar
info@lynx.be
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon Exclusief
Beursnieuws