TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

Wat doet een thuiswerker tijdens een lockdown? Hij of zij neemt een lekker tussendoortje. En dat is gunstig voor Lotus Bakeries.

LOTUS BAKERIES vanaf 2000 op maandbasis + 12-maands gemiddelde + relatieve sterkte ten opzichte van de BEL-20

De echte aandelenbelegger laat zich niet zo snel afschrikken door een beurscrisis. Wanneer men belegt in kwaliteitsaandelen, dan is de tijd de beste vriend. En als men gedwongen wordt om thuis te zitten, dan moet de inwendige wens zichzelf regelmatig verwennen met bijvoorbeeld een speculooskoekje, om niet depressief te worden. Een koekje of gebakje, iedere aandelenbelegger kent vast wel een paar fundamentele redenen waarom het aandeel Lotus Bakeries in de smaak valt. Een beetje zelfbeheersing in het moment van toehappen is overigens wel een deugd. Kopen op momenten van zwakte is tot nu deugdelijk gebleken. Lotus Bakeries presteert sterker dan de BEL-20 index.

BEKAERT vanaf november 2019 + handelsomzetten + relatieve sterkte ten opzichte van de BEL-20 index

In een stijgende trend bieden momenten van zwakte aantrekkelijke instapkansen. Maar dan moet je wel de kans krijgen. Het is even de vraag nu of het aandeel Bekaert weer terugvalt naar de onderkant van haar zijwaartse trading range nabij € 17, of in de komende uren/dagen juist opwaarts uitbreekt, boven de koerstoppen van mei en juni dit jaar. Boven € 21 kan een versnellingsfase aanbreken, want deze week nemen de handelsomzetten toe bij een intraday positief dagverloop. Een traderswijsheid beweert ‘Volume goes with the trend’. Bekaert heeft rond € 20,40 een stalen draad als weerstandlijn getrokken. Als deze weerstand breekt, dan kunnen de handelsomzetten explosief toenemen en de beurskoers naar € 27 duwen. Het aandeel Bekaert presteert recent sterker dan de BEL-20 index.

BEL-20 index op basis van maandelijkse slotkoersen vanaf 2006

Aandelenbeleggers met posities in de componenten van de BEL-20 index met een lange termijn oogmerk houden idealiter het koersniveau rond 3300 in de gaten. De positieve invalshoek toont de bullmarkt in de periode 2009 t/m begin 2018. We zien de kenmerken van een vijfgolvenstructuur conform het Elliott Wave Principe. Deze zienswijze wordt versterkt door de driegolvencorrectie in de vorm van een A-B-C-zigzag. Er is dan een basis voor een nieuwe beurshausse. Probleem is echter de mogelijkheid dat golf C nog niet klaar is. Golf C verloopt in theorie in een vijfgolvenritme. Mogelijk zijn daarvan twee golven voltooid. Dus onder 3300 sluimert het risico van veel lagere koersniveaus.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen