TA van Edward Loef – Spelletje ATARI spelen op de beurs?

Binnen zitten. Horeca gesloten. Zie jezelf dan maar eens te vermaken. Met het beursgenoteerde Atari kan wellicht nog wat plezier worden beleefd.

Atari S.A. (ATA) vanaf november 2017 (log-schaal) + 200-daags gemiddelde

De beurskoers van Atari S.A. (tickersymbool ATA, notering Euronext Parijs) nodigt aandelenbeleggers uit om een speculatief spelletje op de beurs te spelen. De technische argumenten zijn uiteindelijk positief omdat een meerjarig dalend trendkanaal vorige maand op overtuigende wijze via een enorme koersstijging is verlaten. Hierdoor is het 200-daags gemiddelde omhoog gedraaid. Patroon-technisch is sprake van een bullish vlagpatroon, waarbij de vlag (zie driehoek) en de vlaggenmast duidelijk tot de verbeelding spreken. De handleiding van het patronenboek voorspelt een opwaartse uitbraak gelijk aan de lengte van de vlaggenmast. Dat kan best een leuk spelletje worden bij deelname vanaf slechts € 0,39 per aandeel.

Eurobio Scientific S.A. (ALERS) op weekbasis vanaf 2011 + 50-weeks gemiddelde

Op 2 januari dit jaar noteerde Eurobio-Scientific € 4,73. Momenteel noteert het bedrijf € 10 hoger, rond de € 14,70. Deze maand werd een hoogste notering gesignaleerd bij € 19,15, dus we zien hier een ‘Black Friday’-discount van ca. 25%. In april dit jaar werd een hoogste beursnotering bereikt bij € 19,50. De trend in de afgelopen 12 maanden is positief, gelet op het proces van hogere bodems. De trendlijn langs deze hogere bodems is deze week succesvol getest. Dat betekent bij een laagste notering deze week bij € 12,40, een koersrisico van ca. € 2,30. Het opwaarts koerspotentieel bedraagt een veelvoud indien de beurskoers de recente correctie volledig inloopt en de € 19,50 passeert.

CAC-40 op maandbasis vanaf 1987 + staafdiagram procentuele maandelijkse koersveranderingen

De procentuele koersverandering in de Franse CAC-40 index bedraagt op maandbasis ruim 22%. Een vergelijkbare omvangrijke koersstijging werd alleen in februari 1988 gesignaleerd. Dat was kort na de beurscrisis van oktober 1987. De trendlijn vanaf de bodem in 1987, langs de bodems van maart 2009 en september 2011, werd in maart dit jaar succesvol getest. Op maandbasis noteert de CAC-40 index nu bijna 28% hoger dan de slotkoers van eind maart dit jaar. Dat komt overeen met de 8-maand’s prijsverandering van eind september 2009. Een voorzichtige conclusie is daarom dat de meerjarige stijgende trend in de Franse aandelenbeurs kan uitzien naar een test in 2021 van de koerstop uit 2007 en misschien zelfs uit 2000.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen