TA van Edward Loef – Beleggen in China of Noord-Amerika?

In de ‘top 100 companies’ die volgens The Financial Times in 2020 de meeste waarde toevoegden, zijn er 36 Chinese en 30 Amerikaanse Amerikaanse bedrijven.

iShares MSCI China UCITS ETF (ICHN) + relatieve sterkte t.o.v. iShares MSCI N-America ETF (INAA)

Er zijn nog steeds problemen met het coronavirus in China en de problematische handelsrelatie tussen China en de VS is nog niet opgelost. Aandelenbeleggers die in de afgelopen 12 maanden in iShares MSCI North America UCITS ETF (INAA) hebben belegd hebben desondanks ruim 10% koerswinst gerealiseerd. iShares MSCI China UCITS ETF (ICHN) heeft in de vergelijkbare periode ruim 42% koerswinst gerealiseerd. De (roze) relatieve sterktelijn van de ratio ICHN/INAA toont dan ook een stijging. De opwaartse koersuitbraak binnen het stijgende trendkanaal van iShares MSCI China UCITS ETF vorige week krijgt deze week een positief vervolg. Toch maar naar de Chinees dus.

BEIGENE LTD (BGNE) vanaf februari 2016 (log-schaal)

Natuurlijk is een belegging in het Chinese biotechnologiebedrijf Beigene Ltd (BGNE) voor de spreekwoordelijke westerse sterveling een experimentele ervaring. Misschien dat het helpt om te melden dat het bekendere Novartis een strategische samenwerking is aangegaan tegen kankerbestrijding. Hoe dan ook, de beleggers die in de Verenigde Staten in aandelen Beigene Ltd hebben geïnvesteerd, zagen hun belegging in de afgelopen 12 maanden ruimschoots verdubbelen (+118%). De opwaartse uitbraak in het aandeel Beigene bevestigt dat de markt vertrouwen heeft in de toekomstige bedrijfsontwikkelingen. Dat is ook veelbelovend voor hen die strijden tegen kanker.

PinDuoDuo Inc. (PDD) vanaf augustus 2018 + RSI(14) + Rate of Change (ROC) 14 weken

Er gaan niet altijd de beste verhalen rond omtrent de werkomstandigheden in China. Het lijkt dan ook zinvol om bij een belegging in aandelen ook fundamentele en ethische afwegingen te maken. De technische analyse heeft (helaas) geen oog voor het hoe en waarom. Alleen de richting en koersprestaties krijgen in de studies naar koersgrafieken aandacht. Met een koersstijging van bijna 390% in de afgelopen 12 maanden hebben investeerders in het aandeel PinDuoDuo (PDD) met een notering in de Verenigde Staten in elk geval niet te klagen. Het wordt wel weer tijd voor een cyclische terugval op basis van voortschrijdende 10-weeks koersveranderingen. Mooie aankoopmomenten zijn in de loop van dit kwartaal in aantocht.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen