TA van Edward Loef – Amerikaanse schietsport in de lift

Gelezen in de pers: de FBI is bezorgd over mogelijk geweld rond de inauguratie van Biden. Deze angst is terug te zien in het aandeel Vista Outdoor.

Vista Outdoor (VSTO) schiet in de eerste twee weken van 2021 omhoog

Het Amerikaanse Vista Outdoor (VSTO) ontwerpt en produceert sportartikelen en is vooral actief in de schietsport en outdoorproducten. Denk bij dit laatste aan fietshelmen, wandelschoenen, beschermbrillen, verrekijkers enzovoort. Sinds begin 2020 is de beurskoers na een jarenlange dalingsfase begonnen aan een forse rally en zijn de koersprestaties veel gunstiger dan de S&P 500 index (zie roze relatieve sterktelijn). Zowel in absolute als relatieve zin is het wandelpad omhoog gevonden. De klim kan leiden naar veel hogere niveaus, want tot ca. $ 37 lijken er geen obstakels meer in de beurskoers te vinden. Het koersrisico lijkt bij een beurskoers $ 28,65 relatief beperkt tot een terugval naar $ 25.

Just Eat TakeAway vanaf Q4 2016

De koersontwikkeling van het aandeel Just Eat TakeAway werd eergisteren (13 januari 2021) al technisch toegelicht met behulp van een koersgrafiek vanaf begin vorig jaar. De beursnotering oogde prijzig bij € 97 en noteert zojuist iets boven € 88. Bij een koersnotering rond € 83 wordt het wellicht tijd om een bodem te verwachten. In december 2020 werd een bodemniveau bij € 82,90 opgemaakt, hetgeen iets boven het bodemniveau van juni 2020 bij € 79,74. Het koersrisico bedraagt dan ca. € 3,00 per aandeel terwijl er dan uitzicht bestaat op een langetermijn stijgingspotentieel naar € 150. De aanname is dan wel dat het meerjarige stijgende trendkanaal intact blijft uiteraard.

AEX-index op dagbasis + Parabolic Stop And Reverse

Regelmatig ontstaan er gevoelens van hoogtevrees. In die situatie kan het verleidelijk zijn om koerswinsten te verzilveren. Beursveteranen wijzen erop dat veel beleggers in praktijk te vroeg winst nemen en daardoor dus niet optimaal profiteren van de stijgingsfasen. De Parabolic Stop And Reverse Indicator (in de grafiek in het groen afgebeeld) acteert als een glijdende risicogrens die, naarmate de tijd verstrijkt, steeds dichter naar de beurskoers toe kruipt vanwege een ingebouwde versnellingsfactor. De moraal van het verhaal vandaag: ‘laat uw winsten oplopen’ zolang de AEX-index boven de SAR-indicator (> AEX 633,65) noteert.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen