TA van Edward Loef – BAM Groep & Boskalis aan de beterende hand

De lange termijn koersperspectieven van Koninklijke BAM Groep en Boskalis Westminster laten deze week een duidelijke verbetering te zien.

Koninklijke BAM Groep vanaf 2019 + 200-daags gemiddelde

Een eenvoudige maar effectieve manier om kansen van bedreigingen te onderscheiden in het koersverloop van aandelen is het 200-daags simpel gemiddelde. Noteert de beurskoers onder deze voortschrijdende trendindicator, dan geldt dit als negatief. De beurskoers van Koninklijke BAM Groep noteert sinds eind november 2020 weer boven het 200-daags gemiddelde. En sinds de tweede helft van december is de hellingshoek van het 200-daags gemiddelde weer stijgend. De koersstijging deze week (zojuist +14%) leidt tot een hogere dubbele bodem. Dit geeft de beurskoers van Koninklijke BAM Groep een stabieler fundament om verder op te bouwen. De trend staat weer in de steigers.

Boskalis Westminster vanaf 2017 + 200-daags gemiddelde

De beurskoers van Boskalis Westminster presteert met een koersstijging van bijna 13% begin deze middag het dubbele resultaat van de AMX-index (+6%) dit jaar. Jarenlang werden koersstijgingen beperkt tot lagere toppen met als gevolg een dalend 200-daags simpel gemiddelde. Nadat de beurskoers het meerjarige dalende trendkanaal eind 2020 aan de bovenzijde heeft verlaten, is ook het 200-daags gemiddelde weer stijgend. De koersgrafiek toont zelfs een opwaartse uitbraak boven het piekniveau van begin 2020. Veel beleggers noemen Boskalis ook wel een baggeraandeel. De markt registreert nu steeds meer vaste grond onder de voeten. Dit is een prima ontwikkeling.

AEX-index vanaf eind oktober 2020 op dagbasis + Directional Movement Indicator (DMI)

Het proces van hogere bodem in de AEX-index is vorige week verstoord als gevolg van de correctie en trendbreuk. Daarmee rijst de vraag of dit slechts een adempauze oplevert of begin is van meer winstnemingen. De Directional Movement Indicator (DMI) toont bij de opmaak van deze blog meer optimisme dan pessimisme (zie positief groene DI+ boven de negatieve rode DI-). De gedaalde en zijwaartse (blauwe) ADX-lijn registreert momentumverlies en dat is een zwaktebod onder de actuele marktcondities. De ADX(14), DI+(14) en DI-(14) bewegen vandaag zijwaarts. Een gematigd positief beeld dus boven 637,11 (= eerste steunniveau nu).

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen