TA van Edward Loef – Trackers met mooie thema’s

Cloud Computing, Artificial Intelligence en video gaming zijn de afgelopen twaalf maanden serieuze thema’s geworden.

WisdomTree Cloud Computing UCITS ETF (WCLD) + relatieve sterkte t.o.v. Europese DJ Stoxx 600

De uitbraak van het coronavirus een jaar geleden heeft er ongetwijfeld toe bijgedragen dat nog meer dan onder normale omstandigheden iedereen met elkaar verbinding zoekt, via internettechnieken en daaraan verbonden diensten en software. Deze trend werd al eerder ingezet en voor beleggers toegankelijker gemaakt, via de introductie van o.a. WisdomTree Cloud Computing UCITS ETF (WCLD). Tot nu toe wordt elke correctie in de beurskoers opgevangen bij een terugtest van gepasseerde koerstoppen. De koersprestaties zijn gaandeweg sterker, dan bijvoorbeeld het Europees marktgemiddelde (zie roze relatieve sterktelijn ten opzichte van de DJ Stoxx 600 index). Beleggers kunnen niet meer om dit thema heen.

WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF op weekbasis + ROC(5) en RS t.o.v. Nasdaq-100

Kunstmatige intelligentie is een ander sterk aan populariteit winnend thema, dat tot de verbeelding van beleggers spreekt. Tot medio november presteerde de beurskoers van WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF (WTAI) min of meer vergelijkbaar sterk (of zwak) in relatie tot de bekende Amerikaanse Nasdaq-100 index, waarin veel technologiebedrijven bepalend zijn voor het beleggingsresultaat. Opvallend is de start van een fase van out performance vanaf het dieptepunt begin september 2020 (zie roze RS-lijn = WTAI/NDX). Deze out performance is ook het gevolg van de opwaartse versnellingsfase. Koersrisico’s gemeten over een periode van vijf aaneengesloten weken (zoals in februari/maart 2020) blijken heel schaars. Een verlies op weekbasis levert tot nu vooral koopmomenten op.

VanEck Vectors Video Gaming and eSports UCITS ETF (ESPO)

Een ander interessant aandachtsgebied waarin technologische ontwikkelingen als topsport kunnen worden betiteld, is de wereld van videospelletjes en elektronische competities. In Milaan verdient de beursnotering van de ‘ESPO’-ETF in euro’s een podium, want de koersprestaties in de afgelopen 12 maanden zijn bijvoorbeeld nog beter dan de Amerikaanse technologietracker. De beurskoers mag ca. 10% corrigeren, maar zelfs dan blijft het opgaande trendkanaal nog intact. De tactiek voor trendvolgers is deze: respecteer de stijgende steunlijn om in de race naar hogere niveaus te blijven.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Landschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als ‘Certified Financial Technician’ en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen